POKLANJA ČARAPE U ZNAK ZAHVALNOSTI: Baka Milica Andrijašević (93) iz sela kod Gacka se ne predaje

D. C.

04. 01. 2022. u 08:25

BAKA Milica Mika Andrijašević iz sela Stepen kod Gacka uskoro treba da napuni 93 godine, a i ovaj put za svoj rođendan podeliće vunene čarape koje sama plete i poklanja svima onima koji se brinu o njoj.

Foto D. Curać

Iako je imala zdravstvenih probleme pre nekoliko meseci, baka Mika isplela je 64 para vunenih čarapa.

- Imala sam problema, jedva sam pregurala i to zahvaljujući mojoj rodbini i komšijama u selu Stepen gde živim od 56. godine. Svakome ću pokloniti po jedan par. Tek toliko da im se zahvalim za sve ono što rade za mene - rekla je Mika Andrijašević.

Ovu staricu život nije mazio. Mlada je ostala udovica, pre toga imala je teško oboljenje bubrega i bila praktično otpisana, ali i pored svega vedar duh u 93. godini života je nešto što je posebno krasi.

- Sva primanja su mi socijalna pomoć. Nemam nikakvu penziju, ali zato imam moju porodicu koja me redovno obilazi. I uvek mi pomaže. Tu su i komšije. Ne žalim se. Kada je vreme radim baštu za sebe, a ako nešto treba i tu mi "priskoče" - dodala je ova starica.

Baka Mika kaže da je navikla na rad i da joj ništa teško ne pada. Prisetila se i vremena kada je sa mužem i njegovim bratom gradila kuću.

- Nisam se ustručavala da obavljam bilo kakav posao, uvek sa muškarcima, sa suprugom i njegovim bratom. Kuću smo nas troje napravili. Najteže mi je bilo guliti grede. Bilo je u isto vreme sve to teško, ali smo bili zadovoljni - prisetila se Mika.

Pogledajte više