PAŠALIĆ: Od aprila počinje izgradnja drinskog nasipa

S. M. 24. 12. 2021. u 12:06

MINISTAR poljoprivrede, šumarsta i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je danas u da se očekuje da će u aprilu sledeće godine početi izgradnja prve dionice drinskog nasipa čija je vrednost tri miliona KM.

Foto Novosti

- Privedena je kraju procedura za izgradnju drinskog nasipa. U novembu je raspisan javni poziv, a polovinom januara će biti otvorene ponude. Očekujemo da će u aprilu početi izgradnja prve dionice drinskog nasipa od 2,8 kilometara - rekao je Pašalić.

On je dodao da je to potez od ušća reke Janje u Drinu do ustave koja preuzima vodu iz Drine za kanal Dašnicu, a vrednost je tri miliona KM.

Prema njegovim rečima, svako je uradio svoj dio posla, grad Bijeljina je obezbedio sredstva za eksprorijaciju, "Vode Srpske" sredstva za izgradnju, a resorno ministarstvo za nadzor.

-Ta prava dionica nasipa od 2,4 kilometra zemljanog nasipa i 400 metara parapetnog zida bi trebalo da krene konačno u aprilu, a rok ze izgradnju je godinu i po dana, rekao je Pašalić.

On je istakao da je zadovoljan jer se konačno nešto dešava po tom pitanju, da je cilj da se u naredih nekoliko godina izgradi nasip i zaštiti Bijeljina od reke Drine.

Pašalić je podsetio da je Republika Srpska bezbedna od reke Save jer je potpuno rekonstrusan njen nasip u dužini većoj od 100 kilometara. 

Pogledajte više