LUKA PETROVIĆ TEŠKO POVREĐEN: Generalni direktor Elektroprivrede RS imao težak udes kod Foče

D. Curać

17. 11. 2021. u 13:24

GENERALNI direktor Elektroprivrede Republike Srpske i generalni sekretar SNSD-a Luka Petrovića imao je težak saobraćajni udes kod Foče, a kako nezvanično saznajemo u Bolnici Foča, konstatovane su mu teške telesne povrede.

FOTO: Novosti

- Koliko mi imamo informacije, Petrović ima prelom ruke i povređen mu je vratni pršljen, a trebalo bi, ukoliko vremenske prilike dozvole, helikopterom Helikopterskog servisa biti prebačen u Univerzitetski klinički centra u Banjaluci. Njegov vozač nije imao težih povreda – rekao nam je jedan od Petrovićevih saradnika, koji ga je obišao nakon udesa u Bolnici Foča.
Da je Petrović van životne opasnosti potvrdio je i direktor Bolnice Foča Radmil Marić.
- Petrović se nalazi na Odeljenju intezivne nege i nije životno ugrožen. Lekari prate njegovo zdravstveno stanje, a vozač automobila Danilo Petrović smešten je na odeljenje Hirurgije i nije životno ugrožen  – rekao je Marić.
Kako nezvanično saznajemo, uzrok udesa je klizav kolovoz i magla na putu Foča - Tjentište. Automobil „audi A6”, u kojem su se nalazili Luka Petrović i njegov vozač Danilo Petrović, udario je u kamion, a potom sleteo sa puta. Inače, radi se o veoma opasnoj putnoj deonici, na čiju se rekonstrukciju godinama čeka. Vlada Srbije za radove na tom delu puta donirala je Republici Srpskoj pet miliona evra.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 
Pogledajte više