UČIONICE KAO GRADSKE: Svečano otvorena nova škola u Gornjem Magnojeviću

V.Mitrić

17. 11. 2021. u 01:15

NOVO odeljenje područne Osnovne škole „Stevan Nemanja“ u Gornjem Magnojeviću otvoreno je svečanom priredbom.

Foto V. Mitrić

Izgrađena je na mestu ranije škole u tom selu, u blizini Doma kulture i fudbalskog igrališta.

Otvaranju novog školskog zdanja prisustvovao je i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović sa saradnicima i poželeo sreću i zdravlje učenicima i nastavnicima.

- Na početku smo jedne školske priče koja će, nadam se, biti i lepa i uspešna. Odgovorno tvrdim da je ulaganje u obrazovanje jedan od najispravnijih načina trošenja budžetskih sredstava. Svi imamo važan posao i pred svima nama je da se potrudimo da bude više dece i da napunimo ovu školu i svaku drugu školu - naglasio je Petrović.

Foto V. Mitrić

Direktor škole Lalo Perić izrazio je zadovoljstvo povodom otvaranja nove školske zgrade u Gornjem Magnojeviću i zahvalio se Gradskoj upravi na izdvojenim parama i na želji da se očuvaju seoske škole.

- Škola je opremljen po modernim trendovima, ima centralno grejanje, internet, kvalitetno opremljene učionice i sve uslove za kvalitetno odvijanje nastave, a preostaje još da se uredi dvorište i ograda - kaže Perić.

Izgradnja novog školskog doma trajala je oko dve godine, čija je uvrednost oko 300.000 KM, a učenici su proteklih deset godina pohađali nastavu u vrlo neuslovnim prostorijama Doma kulture.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pogledajte više