PRETICAO DŽIPOM PREKO PUNE LINIJE: Nastavljeno suđenje Kujoviću za nesreću u kojoj su poginuli Hršumovi

O. MATAVULj

17. 11. 2021. u 08:12

NA suđenju Amiru Kujoviću (37), optuženom za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli Danijela i Dario Hršum iz Pala, svedoci tužilaštva su ispričali da ih je kritični dan optuženi prestigao velikom brzinom i to preko pune linije.

Foto Vatrogasna jedinica Pale

Kao svedoci u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu saslušani su Dragan Stanišić, Željko Kapuran i Vuk Vukadin.

Oni su ispričali da su zajedno u vozilu išli na posao kada ih je na delu puta od nadvožnjaka do tunela Kalovita brda kod Pala pretekao džip "mercedes", stranih registarskih oznaka, kojim je upravljao Kujović.

Foto RTRS

Svedoci tvrde da je padala kiša i da su uslovi na putu bili loši, a da se džip kretao neprilagođenom brzinom. Išao je levom trakom i preko pune linije je pretekao više vozila, među kojima i njihovo. Ispričali su nije prošlo ni pola minuta kako ih je prestigao kada su to vozilo uočili razbijeno s leve strane puta. Odmah su se zaustavili i u kanalu uočili drugo, smrskano vozilo. Kapuran i Stanišić su sišli da pomognu i za volanom su zatekli Daria Hršuma koji nije davao znake života. Njegova supruga je kratko još bila živa, ali je i ona ubrzo podlegla. Potvrdili su da je i optuženi Kujović s njima silazio u kanal i pokušavao da pomogne.

Na pitanje tužioca Stanišić je ispričao da je pomagao i Amini Rondić, koja je bila suvozač u Kujovićevom "mercedesu". Svedok kaže da je razgovarao s njom i da je bila svesna. Priča da se žalila na bol u nozi, a on je tešio i govorio kako će ubrzo stići Hitna pomoć, dok je Rondićeva ranije rekla da se ne seća ničega jer je dobila amneziju.

OPTUŽNICA

DANIJELA i Dario Hršum, roditelji dva sina, poginuli su 11. avgusta prošle godine na putu Pale-Ljubogošta, kada je u njihov "audi A3" direktno udario "mercedes GLC 350", kojim je upravljao Amir Kujović. Prema optužnici, vozio je bez važeće dozvole, sa 0,41 promila alkohola u krvi, brzinom od 75 kilometara na čas, iako je bezbedna brzina na tom području bila do 49 kilometara.

Pogledajte više