SADNICE KRAJ „EKO-DEPA“: Velika radna akcija zaposleni u GU Bijeljine

V. Mitrić

14. 11. 2021. u 12:52

U JESENjOJ ekološkoj akciji posađeno je 440 sadnica topole i belog jasena pored Regionalne deponije „Eko-dep“ koje su darovali zaposleni u Gradskoj upravi grada Bijeljina, na površini od 26 hiljada kvadratnih metara.

Foto V. Mitrić

Savetnik gradonačelnika Radoslav Ostojić rekao je da je, zapravo,“ posađen novi zeleni pojas koji, treba da zaštiti grad i od neprijatnih mirisa“ i najavio da je planirano da u gradu u budućnosti bude izgrađen bogat mobilijar, dečja igrališta, a sve u cilju da kvalitet života Bijeljinaca bude dodatno unapređen.

-Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje su povezane sa projektom `Zelena Bijeljina`, ozelenjavanja grada, gdje planiramo nekoliko novih parkova, zelenih oaza, koje treba da daju poseban kvalitet Bijeljini - rekao je Ostojić.

Šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović rekla je da su se akciji sađenja danas pridružili i sugrađani, udruženja i preduzeća, kao što su Udruženje „Ada“, „Komunalac“, PEZ „Renesansa“, Ekološko udruženje „Eko put“, PED „Majevica“.

Foto V. Mitrić

-Novac za kupovinu 440 sadnica su dali zaposleni u Gradskoj upravi i time pokazali da želimo da radimo na ozelenjavanju Bijeljine i podizanju ekološke svesti - dodala je Todorović.

Gradska uprava grada Bijeljina je ove godine započela dugogoročnu kampanju pod sloganom „Zelena Bijeljina“, koja ima za cilj ozelenjavanje grada i urbanih područja čime bi bili stvoreni preduslovi za održivi ekološki razvoj.

Grad Bijeljina je prethodnih godina ima problema sa zagađenim vazduhom, naročito u sazoni grejanja. Problemi nedovoljnog broja zelenih površina, širenje neprijatnih mirisa sa gradske deponije, veliki broj korisnika loženja na čvrsto gorivo su neki od razloga postavljanja Bijeljine na ovako nezavidan položaj.

S tim u vezi, a uzimajući u obzir inicijative i zahteve sugrađana, do 2025. godine planirano je niz aktivnosti kao što su izgradnja parkova, zelenih oaza, sportskih terena, dečjih igrališta kako bi Bijeljinci imali lepše i sadržajnije lokacije za šetnju i relaksaciju.

Pogledajte više