STRAVIČAN SUDAR SA „AUDIJEM“ IZMEĐU BRODA I DERVENTE: Teško povređen bračni par sa zaprežnih kola i konj (FOTO)

N. Đurić

31. 10. 2021. u 14:18

DVE osobe teško su povređene u sudaru zaprežnog vozila i „audija“ na magistralnom putu Derventa-Brod, u brodskom naselju Sijekovac, što je u subotu uveče izazvalo višesatni zastoj saobraćaja na magistrali.

Foto: N. Đurić

Uz veliku materijalnu štetu, teško je povređen i konj koji je vukao zaprežna kola, saznaju „Novosti“.

Iz Policijske uprave Doboj naveli su da su povređeni meštani Sijekovaca i da se saobraćajna nesreća dogodila oko 18.30 časova.

- Povređeni su H.B. i R.B. koji su se nalazili na zaprežnom vozilu, dok je „audijem“ upravljao D.Ž - saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, teško su povređen bračni par Hakija (70) i Rasema (54) Bešarević, dok se za volanom „audija“ nalazio D.Ž, iz Dervente, na privremenom radu u Sloveniji.

Zbog težine povreda žena je prebačena na Univerzitetsko - klinički centar Republike Srpske u Banjaluci.

-Sudar „audija“ i zaprežnih kola, koja je vukao jedan konj, bio je stravičan. Tačnije, vozilo se, po toj magli, naprosto otpozadi zakucalo u zaprežna kola. O užasu sa mesta nesreće svedoče sa velikom materijalnom štetom na vozilima, razbacane i polomljene stvari, dok su uz vriske i vapaje za pomoć u kanalu završili teško povređeni bračni par. Tu je, takođe, završio i teško povređeni konj-kazuje naš izvor upućen u ovu nesreću.

O svemu je obavešten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Usled zapreka na kolovozu, odnosno razbacanih stvari i oštećenih vozila, kao i policijskog uviđaja, na magistralnom putu u Sijekovcu, između Broda i Dervente, došlo je do dvočasovnog zastoja saobraćaja. Iz Auto-moto saveza Republike Srpske, vozače putničkih vozila iz velike kolone nadomak brodskog graničnog prelaza, su usmeravali na alternativne pravce, dok je saobraćaj za teretnjake i autobuse bio u potpunost obustavljen. Saobraćaj je na obe trake pušten u 20,35 časova.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više