OGLASIO SE DODIK PRED SEDNICU: Poštovaću zaključke Narodne skupštine RS

S. M. 27. 10. 2021. u 12:28

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da treba povući ranije date saglasnosti Republike Srpske za formiranje Oružanih snaga, VSTS i indirektnih poreza i istakao da će poštovati i zaključke Narodne skupštine čija je posebna sednica danas zakazana na njegov zahtev.

FOTO RTRS

- Verujem da bi sednica NSRS o nadležnostima mogla da bude održana polovinom sledećeg meseca i da će na dnevnom redu biti sva pitanja na kojima radne grupe predano rade - rekao je Dodik i ponovio da Republika Srpska ima svoja prava.

Dodik je rekao da je sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem juče razgovarao više od tri sata, te da su jedan drugog upoznali o svim važnim političkim temama u BiH, Hrvatskoj, regionu i EU.

- Razgovor je rezultovao približavanjem i utvrđivanjem zajedničkih stavova, a to je da je neophodno obezbediti stabilno i bezbedno okruženje u BiH, koje je preduslov i regionalne stabilnosti, te da stabilnost nije ako neki pokušavaju da aktuelna neslaganja u BiH iskoriste kao način da destabilizuju situaciju kriveći druge, a u suštini imajući nameru da kroz to još više dezavuišu i razgrade prava konstitutivnih naroda u BiH - rekao je Dodik.

On je rekao da su istakli značaj konstitutivnih naroda i njihovih prava, a ukazano je i da je došlo do niza materijalnih kršenja Ustava BiH. Dodik je najavio da će Srpska obezbediti deset smeštajnih objekata za porodice koje su ostale bez krova nad glavom u Glini i okolini ako je moguće do zime.

Pogledajte više