DODIK ODGOVORIO NA NAPADE OKO HARMONIKAŠA: Komšić i ja smo pili rakiju u DŽaferovićevom kabinetu!

S. M. 18. 10. 2021. u 14:45

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je harmonikaš u njegov kabinet danas ušao sasvim normalno.

Foto SNSD

Kako kaže, u pitanju je njegov prijatelj iz Banjaluke.

– Ne vidim ništa nenormalno. Oni koji pokušavaju da naprave zategnutu ratnu atmosferu, nema razloga za to. Niko ne priziva sukobe, osim nekih bolesnih glava. Mislim da su bile lepe pesme, „Romanija“, „Srpkinja je mene majka rodila“… Pevao sam i mojoj majci, koga ja to vređam? – rekao je Dodik.

Komentarišući primedbe ostala dva člana Predsedništva, Dodik je upitao – zašto ne bi ušao harmonikaš?

– Jedino mu tim primedbama pomažete da postane jedan od najpoznatijih u regionu. Šta je nenormalno? Zato što smo normalni? Da li ja njima zavirujem u njihove kabinete? Jednom sam samo ušao kod Džaferovića. Ovaj kabinet pripada srpskom članu Predsedništva, tamo smo se skupili da pokažemo da nema razloga za zabrinutost. Gde piše da ne sme da uđe harmonikaš, da ne sme da se peva, ili da ja u svom kabinetu ne smem da imam alkoholnog pića? Poštujem stav Džaferovića po tom pitanju, ali ću mu reći da smo ja i Komšić u njegovom kabinetu pili rakiju pre nekoliko meseci – rekao je Dodik na prilično opuštenoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Nakon ovoga, usledilo je pitanje novinara da li se sada nalazi u alkoholizovanom stanju.

– Nisam čovek koji upražnjava alkohol, nisam pod dejstvom alkohola. Jedna čašica u našem narodu je zdravlje. Mislim da tamo nisam popio ni jednu čašicu, nešto sasvim malo. Potpuno sam trezan, stabilan, kao što vidite i šarmantan – odgovorio je Dodik.

Takođe, novinari su pitali da li mu je zamerio savetnik Milan Tegeltija zbog toga što nije njega pozvao da svira harmoniku u Predsedništvu BiH. Dodik je odgovorio da nije znao da Tegeltija svira taj instrument.

– Hvala za obaveštenje. Eto, on zna svirati, a ja pokušavam da nešto pevam. Baš smo dobro otpevali one pesme. Čak mi je i Halid Bešlić jednom rekao da dobro pevam onu pesmu „Romanija“. Kada se prestanem baviti politikom, imam se čim baviti. Sa par pesama, da ih uvežbam sa orkestrom, nakon ove karijere bih mogao da napunim dvoranu – pohvalio se Dodik.

Izvinio se novinarima jer nije ispunio obećanje da će iz pozvati u kabinet kada dovede harmonikaša. Kaže da, u trenutku kada su stigli u Predsedništvo, ispred nije bilo nikoga.

– U svakom slučaju, smatram da su nehumani uslovi na otvorenom za konferenciju za novinare, ispred Predsedništva. Ako im smeta pesma u Predsedništvu, kako im ne smeta da vi čekate iza žive ograde? Pokušao sam na početku mandata da tražim da se to uredi, pa nije uspelo. Tražio sam i da se okreči ona zgrada iznutra, pa ništa. Ostaje onako muzgava, nikakva – rekao je Dodik.

Osvrnuo se i na izjavu lidera PDP-a Branislva Borenovića koji je rekao da to može da radi „samo čovek koji je stvarno puk’o“.

– Ja sam pevao „Pukni zoro“. Divna pesma. Očigledno je da je Borenović nešto pobrkao - uzvratio je Dodik.

Jedno od ozbiljnijih pitanja novinara bilo je „da li je svestan da podiže nacionalne tenzije svaki put kada Bošnjake nazove muslimanima“.

– Dok vi iz FBiH budete skrnavili Srpsku, dok budete pisali kako je šumska, šta očekujete od nas. Ne želim da vas uvredim. Odrastao sam u društvu u kome su postojali muslimani, Srbi i Hrvati. Ne mogu da verujem da bi to i vas trebalo da vređa. Vi ste se proglasili Bošnjacima, ja to poštujem - kaže Dodik.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - VUČIĆA I ORBANA DOČEKALO VIŠE OD 5.000 LjUDI NA HORGOŠU

 
Pogledajte više