KAMIONI SA DRVIMA UNIŠTILI PUT: Meštani sela Krčevljani kod Modriče protestovali zbog oštećenja kolovoza

V. BLAGOJEVIĆ

18. 10. 2021. u 12:30

MEŠTANI modričkog sela Krčevljani na Trebavi organizovali su protest na putu Modriča - Duga Njiva i na taj način iskazali svoje nezadovoljstvo, kako su rekli zbog toga što su kamioni preduzeća "Srpske šume" uništili put kroz selo, u dužini od pet kilometara, izvlačeći drva.

Okupljeni meštani protestuju, Foto V. Blagojević

Meštani Krčevljana već godinama ukazuju na ovaj problem. Obraćali su su "Šumama RS", opštini i institucijama i tražili pomoć da se taj put zaštiti jer je on bio prvi koridor 1992. godine kojim su prvi lekovi i hrana stigli u Krajinu iz Srbije.

- Kamioni sa drvima ugrozili su naše kuće i velika su opasnost za sve pešake, a posebno za decu. Da bi ovo stanovništvo ostalo da živi na ovom prostoru, mora se put poraviti.

Pa ovaj put je bio koridor života i spasa, a sada je trenutno put užasa. Apelujem na Vladu, opštinu i na sve druge da reše ovaj problem - moli Mihailo Stanković.

Njegov komšija Stojan Stojanović ukazuje na činjenicu da na njihove molbe nikada niko nije odgovorio ni pozitivno ni negativno.

- Niko nam se nije obratio da nam bilo šta kaže, a kamoli da popravi put. Mi ovako ovde ne možemo živeti. Ovde ima dece koja idu u školu i tada su životno ugroženi od kamiona. Svi samo pričaju da treba da živimo na selu. Međutim, na ovaj način ljudi se sve više sele - zaključuje Stojanović.

U planinskom selu živi oko 350 meštana u 100 domaćinstva. Kako kažu, zabrinuti su za 30 učenika koji idu u područnu školu u selu i u školu u Skugriću. Načelinik Modriče odazvao se pozivu meštana i obećao da će se do zime intervenisati na najugroženijim deonicama puta.

- Prioritetno ćemo isfinansirati sanaciju kritičnih delova puta, a posebno udarnih rupa - obećao je Radulović.

Na toj deonici ne poseduju šumu!

NA optužbe meštana Krčevljana, Šumska uprava iz Modriče je odgovorila saopštenjem "da na putnom pravcu Krčevljani - Duga Njiva ne vrši eksploataciju šuma, jer se na toj deonici ne nalaze šume u državnom vlasništvu, niti Šumska uprava poseduje kamione, i samim tim njihovi kamioni nisu mogli ni uništiti kolovoz na pomenutoj deonici".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više