ODMIČU RADOVI NA RADIONICI: Tehnička škola u Bijeljini uskoro dobija novi prostor za praktičnu nastavu (FOTO)

V. Mitrić

13. 10. 2021. u 07:14

U TOKU su radovi na drugoj fazi izgradnje radionica za potrebe praktične nastave u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini, vredni 200.000 konvertibilnih maraka.

Foto: V. Mitrić

Druga faza izgradnje podrazumeva izvođenje građevinskih i građevinsko-zanatskih radova, poput unutrašnjeg malterisanja i ugradnje elektro i vodovodnih instalacija.

Foto: V. Mitrić

U prvoj fazi izgradnje završeni su grubi građevinski radovi i deo građevinsko-zanatskih radova. Pare za ovu namenu obezbeđene su od kredita u 2019. godini, u iznosu od milion konvertibilnih maraka. Radovi su završeni u ugovorenom roku, a zapisnička primopredaja bila je 8. oktobra prošle godine. Vrednost izvedenih radova u prvoj fazi izgradnje iznosila je 975.202,77 konvertibilnih maraka.

Foto: V. Mitrić

Tokom izvođenja radova u prvoj fazi pojavili su se određeni viškovi i nepredviđeni radovi u vrednosti od 195.000 konvertibilnih maraka, koje je grad Bijeljina obavezan da plati izvođaču radova. Viškovi radova se uglavnom odnose na grešku u izradi projektne dokumentacije, u vidu pogrešnih mera u količinama željeza, a nepredviđeni radovi se odnose se na termoizolaciju tavanskog prostora.

Treća faza izgradnje radionica planirana je u narednoj godini.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

DUBOČKA PEĆINA: Dugačkim kanalima do pećinskog nakita

Pogledajte više