ZVANIČNA OSTAVKA GRADONAČELNIKA! Bura u Prijedoru nakon skandala sa kompromitujućim fotografijama Dalibora Pavlovića

S. MIŠLjENOVIĆ

12. 10. 2021. u 07:13

NAKON desetak dana, od kada su se u javnosti pojavile kompromitujuće fotografije gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića, on je juče i zvanično podneo ostavku na mesto prvog čoveka grada.

Dalibor Pavlović, Foto SRNA

Predsednik Skupštine grada Mirsad Duratović potvrdio je da je Pavlović na propisanom formularu Centralne izborne komisije BiH potpisao da podnosi ostavku.

- U obrazloženju za podnošenje ostavke navedeni su lični razlozi. Sada CIK BiH ima rok od 15 dana da verifikuje ostavku, i da pokrene proceduru za raspisivanje prevremenih izbora za gradonačelnika - pojasnio je Duratović.

Do izbora novog gradonačelnika, njegove poslove i dužnosti obavljaće zamenik gradonačelnika Žarko Kovačević, član Ujedinjena Srpske. Iako još nije ni zamenio Pavlovića, u javnosti se pojavila i kompromitujuća fotografija Kovačevića.

Nakon povlačenja Pavlovića u Prijedoru se već licitira koga bi sada SNSD mogao da kandiduje za gradonačelnika. Nezvanično najviše šansi ima aktuelni direktor Doma zdravlja Slobodan Javor.

S druge strane, kako saznaju "Novosti", na crtu kandidatu SNSD izlazi kandidat DNS. Kako su potvrdili u DNS, to će definitivno biti ugledan čovek, a što je preko potrebno Prijedoru nakon skandala sa Pavlovićem.

- DNS će već u narednih sedam dana izaći sa imenom kandidata za gradonačelnika Prijedora. Očekujemo podršku svih opozicionih stranaka i očekujemo pobedu našeg kandidata - kažu u DNS.

PODRŠKA Skup u centru grada, Foto SRNA

Darko Kuzmanović, politički analitičar kaže da je skandalozno i neprimereno ponašanje političara i nosilaca javnih funkcija u Srpskoj postala društvena anomalija na koju su građani navikli.

- U Srpskoj, nažalost, ne postoji politički princip ili kultura političkog ponašanja. Najgore u svemu je što izabrani funkcioneri nemaju svest o poziciji koju obavljaju, kao ni društvene manire - ističe Kuzmanović.

On kaže da se jasno može zaključiti iz mnogih primera, a Pavlović je samo jedan u nizu, da politička kultura u RS ne postoji.

- Politička kultura za domaće političare znači novac, kapital i moć. Političari opijeni novcem umisle da mogu da rade šta god hoće i iz vida gube vezu sa stvarnošću jer počinju da žive filmske živote i tako se i ponašaju - kaže Kuzmanović.

Foto S. Mišljenović

 

Narušeno zdravlje

U PRIJEDORU je u nedelju organizovan skup podrške gradonačelniku Pavloviću na koji je on došao sa suprugom.

- Kriv sam što sam čovek - poručio je Pavlović i dodao da mu je zdravlje poslednjim dešavanjima ozbiljno narušeno.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više