GRAD DOBIJA BAZEN: U jeku radovi na izgradnji savremenog kupališta u Modriči

V. BLAGOJEVIĆ

29. 09. 2021. u 06:08

U MODRIČI su u punom jeku radovi na izgradnji zatvorenog bazena. Izgradnju finansiraju švajcarska Humanitarna fondacija "Obervalis - deca našeg sveta" i opština Modriča.

SAVREMEN Niče moderan bazen, Foto V. Blagojević

Radovi na izgradnji počeli su krajem juna ove godine i odvijaju se prema planu. Prva faza građevinskih radova su podzemni radovi i instalacije, i postavljanje cele konstrukcije sa krovom. Kako kažu u preduzeću "Braća Mićić" navedeni radovi biće završeni do kraja tekuće građevinske sezone, a za te radove izdvojeno je 550.000 evra.

- Radovi se odvijaju prema planu i očekujemo da kompletan bazen bude završen u martu ili aprilu iduće godine. Mnogi faktori mogu poremetiti planove, ali očekujemo da ćemo za Dan opštine naredne godine Modriči i našim sugrađanima pokloniti jedan ovakav objekat - obećava Jovica Radulović, načelnik Modriče.

Modrički zatvoreni bazen ovog tipa biće tek treći u Srpskoj i mnogo će značiti građanima, a posebno učenicima koji će tu izvoditi i deo nastave fizičkog vaspitanja.

- Mislim da samo napokon zaslužili i taj bazen. Mnogo će nam značiti, jer više nećemo morati odlaziti u susedne opštine na kupanje - kaže Slobodanka Stokić iz Modriče.

PROJEKAT Švajcarska i Srpska grade bazen, Foto V. Blagojević

S obzirom na to da prvu fazu izgradnje bazena finansira fondacija sa 287.000 evra, bazen će biti i deo kompleksa "Obervalis", a čine ga Dnevni centar za decu s poteškoćama u razvoju, novi dečji vrtić i poslastičarnica.

- Jedan ovakav bazen mnogo će značiti građanima, a pogotovo Udruženju dece ometene u razvoju. S obzirom na to da je on deo našeg kompleksa "Obervalis", naša deca će moći tu da se kupaju i imaju dodatne aktivnosti - kaže Radovan Todorović, predsednik Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih lica iz Modriče.

PREDAJA GRAĐANIMA NA VIDOVDAN

KAD se završi, bazen će imati ukupnu korisnu površinu od 35x40 metara, dok će vodena površina bazena biti 25x15,5 metara. Bazen će imati svlačionice, kafić i radne kancelarije. Inače, planirano je da se bazen preda na upotrebu građanima za Vidovdan - Dan opštine Modriča iduće godine.

Pogledajte više