LETI ZA OSVEŽENJE, ZIMI ZA NASTAVU FIZIČKOG: Uz pomoć donacije uz Švajcarske, u Modriči niče savremeni zatvoreni bazen (FOTO)

V. BLAGOJEVIĆ

27. 09. 2021. u 20:58

U MODRIČI je u punom jeku izgradnja zatvorenog bazena.

Foto: V. Blagojević

Izgradnju finansiraju švajcarska Humanitarna fondacija "Obervalis - deca našeg sveta" i opština Modriča. Radovi su počeli krajem juna ove godine i odvijaju se prema planu. Prva faza građevinskih radova su iskop, podzemni radovi i instalacije, te postavljanje cele konstrukcije sa krovom.

Kako kažu predstavnici izvođača radova, preduzeća „Braća Mićić“, navedeni radovi biće završeni do kraja tekuće građevinske sezone. Za te radove izdvojeno je 550.000 evra.

-Radovi se odvijaju prema planu i dogovoru i mogu reći da očekujem da kompletan bazen može biti završen u martu ili aprilu iduće godine. Mnogi faktori mogu poremetiti planove pa bez rezerve očekujem da ćemo za Dan opštine naredne godine Modriči i našim sugrađanima i svim onima koji žive na području opštine i naravno i onima koji će dolaziti u Modriču poklonimo jedan ovakav objekat.- obećava Jovica Radulović načelnik opštine Modriča.

Modrički zatvoreni bazen ovog tipa biće tek treći u Republici Srpskoj i mnogo će značiti građanima, a posebno učenicima koji će kako je planirano tu izvoditi i deo nastave fizičkog vaspitanja.

- Mislim da samo napokon zaslužili i taj bazen. Mnogo će nam značiti, jer više nećemo morati odlaziti u susedne opštine leti na kupanje. Poseban značaj ovog bazena je to što je zatvorenog tipa, znači radiće i zimi i leti- kaže Slobodanka Stokić iz Modriče.

S obzirom da prvu fazu izgradnje bazena finansira švajcarska Humanitarna fondacija "Obervalis - deca našeg sveta" sa 287 hiljada evra, bazen će biti i deo kompleksa "Oberavals", a čine ge Dnevni centar za decu s poteškoćama u razvoju, novi Dečiji vrtić i poslastičarnica.

-Jedan ovakav bazen mnogo će značiti za građane Modriče a pogotovo za Udruženje dece ometene u razvoju. Sobzirom da je on deo našeg kompleksa Obrevalis, naša deca će moći tu da se kupaju i imaju dodatne životne aktivonosti. Osim toga ovde će se izvoditi i deo nastave fizičkog vaspitanje. Deca će učiti da plivaju a mi stariji ćemo se leti rashlađivati – naglašava Radovan Todorović, predsednik Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih lica iz Modriče.

Pogledajte više