SUĐENJE FUDBALERIMA VRANJEŠ: Ognjen nije došao na sud, Stojan negirao krivicu

O. M.

13. 09. 2021. u 10:46

STOJAN Vranješ, poznati fudbaler i kapiten FK Borac, negirao je krivicu po optužnici za učešće u tuči u kojoj su povređeni Anja Trtić i Dušan Komljenović, dok se njegov brat Ognjen Vranješ, bivši reprezentativac BiH, nije pojavio na ročištu.

Foto: Instagram

Optužnica Ognjena Vranješa tereti za nanošenje teških povreda Anji Trtić, dok se zajedno sa bratom Stojanom tereti i za nanošenje telesnih povreda Dušanu Komljenoviću. Napad se dogodio 20. juna prošle godine u Banjaluci.

Do čarki je došlo u kafe baru "Agape" i uglavnom se radilo o svađi i prepirci koja se nastavila u "Boski", gde je Ognjen šakom udario Komljenovića, koji se skotrljao niz stepenice i ostao bez dva zuba. Potom je odgurnuo Trtićevu koja je takođe pala na pokretnim stepenicama i skotrljala se, zadobivši prelom dva rebra. Napad se nastavio i na Trgu Krajine gde su se braća Vranješ okomila na Komljenovića i zadali mu dodatne povrede. 

Stojan je u sud došao u pratnji advokata Stojana Vukajlovića, dok se njegov brat Ognjen nalazi u Belgiji i nije bio u mogućnosti da dođe.

Foto: Instagram

Stojan Vranješ i Stojan Vukajlović

Vukajlović tvrdi da njegov klijent nije kriv za ono što mu se stavlja na teret, te da će to i dokazati tokom postupka.

- Radilo se o masovnoj tuči, a optužnicom su obuhvaćeni samo Ognjen i Stojan, jer se radi o javnim ličnostima i cilj je da se od njih izvuče materijalna korist. Devojka, koja je povređena, nije zadobila telesne povrede na način opisan u optužnici i odbrana će to dokazati pred sudom - tvrdi Vukajlović.

Naredno ročište zakazano je za oktobar i ukoliko se Ognjen ni tada ne pojavi pred sudom postupak protiv njega će najverovatnije biti razdvojen.

Pogledajte više