ŽELJKA CVIJANOVIĆ POSETILA ŠKOLU U ROĆEVIĆU: Predsednica Srpske najavila novac iz Kabineta za rekonstrukciju

S. M.

01. 09. 2021. u 16:12

PREDSEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je danas finansijsku podršku od 60.000 KM iz Kabineta predsednice za rekonstrukciju fiskulturne sale i mokrih čvorova u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Roćeviću kod Zvornika, koja je ranije i rekonstruisana uz pomoć ovog kabineta.

Foto: SRNA

Škola u Roćeviću datira iz 1966. godine. Nakon pet godina, u ovoj školskoj godini beleži povećan broj đaka prvaka.

- Ponosna sam svaki put kada možemo učiniti da neki objekat za našu decu bude bolji i funkcionaliji - rekla je Cvijanovićeva tokom posete školi u Roćeviću i zahvalila svima u Srpskoj koji predano rade u obrazovnom sistemu.

Ona je početak nove školske godine nazvala praznikom za decu, roditelje i prosvetare i poželela im srećan i uspešan rad, te da zajedno, odrasli i oni koji odrastaju u RS, rade na njenom očuvanju i razvoju.

Cvijanovićeva je posetila Školu zajedno sa gradonačelnilkom Zvornika Zoranom Stevanovićem, koji je i sam bio učenik u ovoj obrazovnoj ustanovi. Ona je razgovarala sa učenicima i podelila im poklone, a oni su joj i sami uzvratili poklonima, među kojima je monografija OŠ "Vuk Karadžić", te prigodnim programom u čast posete predsednice

Osnovna škola "Vuk Karadžić" sa područnim odeljenjima ima ukupno 450 učenika. U centralnoj školi i područnim odeljenjima upisana su 52 đaka prvaka, dok je prošle godine bilo upisano 37 učenika u prvi razred.

Pogledajte više