KOMŠIJE I DIJASPORA UJEDINILI SE DA POMOGNU: Počela gradnja kuće za Nebojšu Vučenovića, za svega nekoliko meseci prikupljeno 35.000 maraka

O. NIKIČEVIĆ

26. 08. 2021. u 08:12

BROJNI sugrađani iz Srpca i dijaspore, naročito Austrije, Nemačke i Australije, dali su punu podršku da se u humanitarnoj akciji podigne novi dom za Nebojšu Vučenovića (38), koji ima određenu vrstu hendikepa, a iz srbačkog je naselja Povelič.

Foto O. N.

Inicijator akcije je poznati ugostitelj Dragan Vukobratović koji kaže da je za samo nekoliko meseci prikupljeno 35.000 maraka.

- Svi koji poznaju ovog prijatnog momka, koga život nije nimalo mazio, bez ikakvog ubeđivanja uključili su se u akciju, pa čak i oni koji žive u Australiji i zemljama Zapadne Evrope. Krenuli smo sa kopanjem i zidanjem temelja za kuću montažnog tipa površine 53 kvadratna metra sa dnevnim boravkom, dve sobe, kuhinjom i kupatilom - kaže Vukobratović.

On ističe da će kuća biti završena pre nastupajuće zime i da će za kompletno opremanje sa nameštajem trebati još oko 10.000 maraka.

Nebojša Vučenović, Foto Arhiva

- Dirnut sam pažnjom mojih sugrađana, pa se, kad ostanem u samoći, pitam da li se to meni događa, jer su me u životu pratile samo nedaće.

Još kao dečak od osam godina pao sam na železnu šipku i zbog teške povrede glave ostao sam invalid u jednu ruku i nogu, ali se nisam predavao ni kad sam rano ostao bez oca Nenada i majke Zdravke.

Imam samo sestru Natašu koja ima tri ćerke - kaže Nebojša i dodaje da jedva čeka da one dođu kod svog ujaka u novu kuću da ih zabavlja i tako pomogne sestri koja je teško bolesna.

Nebojša je član Udruženja roditelja i dece sa posebnim potrebama "Izvor" Srbac, gde je uključen u volonterski rad, a odnedavno je angažovan i kao raznosač pošte na određeno vreme u Opštinskoj upravi koja je takođe odlučila da finansijski pomogne gradnju kuće.

Nebojša sada živi sam u trošnoj kući staroj oko 50 godina, u čiju se sanaciju nije isplatilo ulagati.

Pogledajte više