POSLEDNJI ČIN TRAGEDIJE BRAČNOG PARA SPASOJEVIĆ: Sahranjeni Zoran i Dragana, i na onaj svet ispraćeni razdvojeni

N. ĐURIĆ

25. 08. 2021. u 16:35

POSLEDNjI grumen zemlje bačene na novoiskopani grob Zorana Spasojevića (53), u Gusak-Gaju, kod Prnjavora, u utorak poslepodne, završni je čin pretužne priče i velike tragedije bračnog para Spasojević, koja je u crno zavila i njihovo troje dece.

Foto: N. Đurić

„Neka joj je laka crna zemlja“, čulo se dan ranije na prnjavorskom mesnom groblju Londža u Gornjim Hrvaćanima, gde je u raku položena mu supruga Dragana (53), koju je u prošlu subotu zaklao, a potom se ubio strujom.

Da su bračni odnosi supružnika, koji su sa ovog sveta otišli u istom satu, nepomirljivo bili pomućeni, svedoči i činjenica da su u dva dana ukopani razdvojeno, u mesnim gobljima svojih rodnih sela.

Komšije se prisećaju da su Spasojevići zadugo bili par i porodica za primer, da bi se sve naopako preokrenulo poslednjih godina, pa su u istoj kući praktično živeli razdvojeno.

-Dragana je stigla kao jedna od najlepših mladi ne samo u našem selu. Izrodili su i iškolovali troje predivne dece. Podigli su i veliku kuću i u njoj prodavnicu, od koje su lepo živeli. Međutim, njihova idila je poremećena već dugi niz godina, ali niko nije ni slutio do te mere, da će Zoran na tako užasan način da prekrati njen i svoj život - pričaju komšije.

FOTO: N. Đurić

Zoran je bio i demobilisani borac VRS, koji je prošao i pakao muslimanskog zarobljeništva. Supruga Dragana se sve više i javno jadala da je njihove odnose rušila njegova ljubomora i zavisnost od čašice. Navodno je Zoran zbog toga imao izrečenu meru obaveznog psihijatrijskog lečenja.

FOTO: N. Đurić

-Već smo bili naučili na njihove javne svađe, pa nismo mnogo obraćali pažnje ni na jauke „joj, joj!“, koji su tog subotnjeg jutra, nešto pre 7 časova, dopirali iz prodavnice.

Srazmere tragedije koja nas je sve pogodila, saznali smo tek kada smo Draganino beživotno telo pronašli u lokvi krvi, i ubrzo Zoranovo u podrumu kuće - ispričali su, za „Novosti“, šokirani meštani Crkvene.

Za života je Dragana zamolila svoje najbliže da je sahrane u drugom, rodnom, selu.

Najavljivala je da će joj te krvave subote biti poslednji dan u prodavnici i u kući.

I ne sluteći da će joj, zapravo, to biti poslednji dan u životu.

I odbrambene ubodne rane, utvrđene tokom obudukcije, govore da se žrtva, bezuspešno, branila od klanja.

A, pripremljeni kabal oko Zoranove ruke, kao i prekidač kojim ih je u podrumu stavio u strujni pogon, svedoče do tančina pripremu njegovog paklenog plana, da na tako grozan način, prekrati i suprugin i svoj život.

Pogledajte više