OTKRIVEN ČITAV ARSENAL: Evo šta je granična policija BiH zaplenila, oružje trebalo da završi u Francuskoj (FOTO)

V. MITRIĆ

07. 08. 2021. u 18:02

PRIPADNICI Središnjeg istražnog tima Granične policije BiH u okviru akcije „Tranzit“ sproveli su pretrese na više lokacija na području Orašja.

Foto. Granična policija

Tokom akcije uhapšen je C. M. državljanin BiH.

Akcije su usledile zbog sumnje da je počinjeno krivično delo neovlašćen promet oružjem, vojnom opremom  i proizvodima dvostruke namene“, zbog sumnje da su pripadnici organizovane grupe u proteklom razdoblju učestvovali u pronalasku oružja na području BiH s ciljem daljeg krijumčarenja iz BiH u Francusku, pri čemu je na području Orašja otkriveno i pronađeno desetak automatskih i poluautomatskih pušaka i drugih delova za oružje.

- Granična policija BiH kontinuirano sprovodi aktivnosti sprečavanja prekograničnog kriminala. Pripadnici Središnjeg istražnog tima GPBiH, u nizu operativnih akcija, pokazali su maksimalnu ustrajnost i profesionalnost, pa im se zahvaljujem na još jednoj uspešno realizovanoj operativnoj akciji. Tokom aktivnosti na OA Tranzit, ostvarena je saradnja i s Obaveštajno-bezbednosnom agencijom BiH, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvom unutašnjih poslova Posavske županije te partnerskim agencijama iz Francuske, kojima ovim putem zahvaljujem na saradnji, kao i Tužilaštvu BiH pod čijim nadzorom su provedene aktivnosti rekao je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Pogledajte više