SUGRAĐANIMA NA USLUZI: Ugljevičke humanitarke proslavile slavu

V.Mitrić

05. 08. 2021. u 15:40

KOLO srpskih sestara iz Ugljevika je obeležilo krsnu slavu - Svetu Mariju Magdalinu, čije ime nose, u hramu Svete Petke Paraskeve, pri kojem deluju od 2009. godine.

foto: V.Mitrić

Predsednica ugljevičkog Kola srpskih sestara Anđa Srijemac rekla je da su ove ugljevičke humanitarke u protekloj godini nesebično pomagale i dale svoj doprinos u borbri protiv korona virusa.

- U protekloj godini bili smo domaćini Saboru Kola srpskih sestara na nivou Republike Srpske podsetila je Srijemac.Tokom citave godine pomagali su bolesne, socijalno ugroženim, deci koja se školuju a slabog su imovinskog stanja.Zahvalna je svim dobročiniteljima koji pomažu rad ove humanitarne organizacije, pre svega načelnik Ugljevika Vasilije Perić.

Kum slave, načelnik Ugljevika Vasilije Perić izrazio je zahvalnost u čestitki članicama Kola srpskih sestara za sve što čini i rade, a pre svega na očuvanju tradicije, običaja i ljubavi koje iskazuju prema svima.

- Hvala im za sve što čini za naš srpski narod i našu veru pravoslavnu, ali i na humanitarnom radu jer pomažu svima onima kojima je pomoć potrebna - rekao je Perić.

On je najavio da će opština Ugljevik još snažnije i jače pomagati rad ovih humanitarki.

Kolo srpskih sestara „Sveta Marija Magdalina“ ima 150 članica i bavi se isključivo humanitarnim radom.

Pogledajte više