ZAHVALNICA ZA HUMANOST: Dobrotvor iz Švajcarske gost bijeljinske bolnice

V. MITRIĆ

04. 08. 2021. u 18:39

DIREKTOR JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ profsor dr Zlatko Maksimović, uručio je zahvalnicu humanisti i dobrotvoru Mići Vukiću iz švajcarskog grada Tićina povodom organizovanja više humanitarnih akcija za pomoć bijeljinskoj bolnici u najtežem periodu pandemije.

Foto: V: Mitrić

Vukić je sa direktorom i saradnicima posetio kovid bolnicu u kojoj više od mesec dana nema bolesnika, kao i novu bolnicu i polikliniku.

- Pomoć bijeljinskoj bolnici smo organizovali preko „Humanitarne grupe za pomoć sela Bare„ i Crkvene opštine iz Tićina u Švajcarskoj. Pomoć prilikom dopremanja opreme pružila je i Dobrotvorna organizacija “Trojeručica” iz Bijeljine. Organizovali smo niz humanitarnih akcija za opremanje bolnica u Republici Srpskoj i Srbiji. Bolnici u Bijeljini daroavali smo 60 modernih bolničkih krveta i monitore za Jedinicu intenzivne njege. Do kraja ove godine biće realizovana još jedna humanitarna akcija za bijeljinsku bolnicu - rekao je Vukić.

Direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ dr Zlatko Maksimović se u ime zaposlenih i korisnika usluga Bolnice zahvalio Mići Vukiću za pomoć i rekao da će se saradnja sa udruženjima iz dijaspore nastaviti i u narednom periodu na obostrano zadovoljstvo.

- Mi smo danas ukazali poštovanje dobrotvoru Mići Vukiću koji je organizovao niz humanitarnih akcija za našu ustanovu  i nadam se da ćemo se ponovo videti u boljim i srećnijim vremenima za sve nas - rekao je dr Maksimović, koji je poklonio je Vukiću knjige „Naša borba sa kovidom“ i „Menadžment u zdravstvu“, čiji je autor.

Pogledajte više