NAKON TRAGEDIJA U MASLOVARAMA: Pijanom vozaču predložen pritvor - Izazvao nesreću u kojoj je poginuo čovek

O. M.

04. 08. 2021. u 15:42

OKRUŽNO javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora Vladanu Petrušiću (23) koji je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u Maslovarama u kojoj je poginuo Nedeljko Simić (46) iz Kotor Varoša, iako je imao zabranu voženja.

Foto: Moj Kotor Varoš

Portparol tužilaštva Maja Đaković Vidović kaže da se Petrušiću na teret stavlja krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

- Osumnjičeni je 2. avgusta na putu Obodnik - Klupe u Maslovara u stanju alkoholisanosti sa 2,04 g/kg alkohola u organizmu upravljao automobilom "audi" i to za vreme trajanja zaštitne mere zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 60 dana po prekršajnom naoglu PS Kotor Varoša. Zatim je vozilom udario u "pasat" kojim je upravo Nedeljko Simić koji je poginuo - rekla je Đaković Vidović.

Ona kaže da je pritvor predložen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično delo. O prijedlogu za pritvor odlučiće Okružni sud u Banjaluci.

Podsetimo, Simić je od siline udara na mestu ostao mrtav. Očevici su ispričali da je "audi" pre udara preticao vozilo i velikom brzinom se frontalno zakucao u levu bočnu stranu "pasata", koji je navodno skretao s glavnom na sporedni put.

Pogledajte više