JEDNOMESEČNI PRITVOR ZBOG POKUŠAJA UBISTVA? Predlog tužilaštva posle ranjavanja poslanika SDS u Prnjavoru

N. ĐURIĆ

02. 08. 2021. u 22:18

PRNjAVORČANINU Petru Staniću (69), osumnjičenom da je hicima iz pištolja pokušao ubiti narodnog poslanika Miladina Stanića (60), predložen je jednomesečni pritvor.

Foto: N. Đurić

Postupajući tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva nakon ispitivanja Petra Stanića stavio je predlog za određivanje pritvora Okružnom sudu u Banjaluci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo pokušaj ubistva.

Osumnjičeni se tereti i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.
– Osumnjičeni je u nedelju 31. jula, oko 16.55 časova, u mestu Kremna, zaseok Piplići, opština Prnjavor, pucao iz pištolja u nameri da ubije oštećenog M.S. Tom prilikom oštećeni je zadobio telesnu povredu. Osumnjičeni je neovlašteno na javnom mestu nosio vatreno oružje, za koje nema oružni list odnosno, dozvolu za držanje – obrazložili su u Tužilaštvu.
Tužilac je stavio predlog za određivanje pritvora „zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni dovršiti pokušano krivično delo“.
Predlog tužioca Okružnom banjalučkom sudu podnet je i  iz razloga vanrednih okolnosti jer je „reč o krivičnom delu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posledice krivičnog dela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda - uznemirenjem javnosti“.
O predlogu za određivanje mere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.
Kako su „Novosti“ pisale, Petar Stanić je uhapšen u nedelju zbog osnovane sumnje da je na Miladina Stanića, zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, na lokalnom putu, ispalio više hitaca iz puštolja. Jedan rikošet metak pogodio je Miladina u prst desne ruke i lakše ozledio, što nam je potvrđeno u prnjavorskom Domu zdravlja.
Povređeni Stanić je šef poslaničkog kluba SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Pogledajte više