BAKIR PRETI I ZABORAVLJA ŽRTVE! Oštre reakcije iz Srpske na poruke lidera Sda na okupljanju Bošnjaka kod Gacka

S. M.

02. 08. 2021. u 06:08

PROTEKLOG vikenda u mestu Fazlagića Kula kod Gacka otkriven je spomenik palim borcima takozvane Armije BiH. Spomenik je nadograđen bez dozvola i svih zakonskih propisa i biće uklonjeno sve sa njega što nema dozvolu, potvrdio je za "Novosti" načelnik Gacka Ognjen Milinković.

Otkrivanje spomenika / Foto ATV

Na otkrivanje spomenika stigao je i lider SDA Bakir Izetbegović koji je iskoristio tu priliku da veliča muslimansku jedinicu "Šargan" i poručio da će "Šargan" ako ga neko bude dirao "žestoko odgovoriti".

- Ovih dana počinje neko drugo poluvreme. Neće ono biti vojno. Učinićemo sve da ono bude političko i da polako nadjačamo i da se na svoj način osvetimo - rekao je Izetbegović.

Iz Republike Srpske stigle su oštre reakcije na izjave Izetbegovića. Milorad Dodik, lider SNSD kaže da Izetbegović ne propušta priliku da uznemiri narode u BiH, a posebno to čini na obeležavanjima ratnih godišnjica, poput današnje u Gacku.

- Kada sa takve manifestacije čujete da će Bošnjaci da se osvete, onda nama u RS ne pada ništa drugo na pamet nego da bi i Bakir, kao i otac mu, opet žrtvovao mir. Onaj je žrtvovao mir za BiH, a ovaj bi ga žrtvovao za osvetu - istakao je Dodik i dodao da svi pozivi bošnjačkih i političkih i verskih autoriteta za mirom i praštanjem nekako završe sa osvetom.

Darko Banjac, lider NPS kaže da je Izetbegović još jednom potvrdio namere Bošnjaka, a to je unitarna BiH bez RS.

- Izetbegović je došao u Fazlagića Kulu da nekom preti osvetom? Pre svega, morao je da se izvini za sve žrtve koje su njegovi sunarodnici, kao pripadnici ustaškog pokreta u NDH, poubijali u Hercegovini za vreme Drugog svetskog rata.

Podsetiću da su muslimani iz Fazlagića Kule, pripadnici ustaškog pokreta, u junu 1941. pobili više od 130 bilećkih Srba i bacili ih u Korićku jamu. Izetbegović je 80 godina posle došao u Fazlagića Kulu da preti Srbima - kaže Banjac.

PRESTATI SA ZVECKANjEM ORUŽJA

DARKO Banjac je pozvao bošnjačke političare da prestanu da zveckaju oružjem i da se okrenu stvaranju boljih uslova za život građana, ukoliko uopšte znaju šta je to.

- Mi u Srpskoj smo opredeljeni za trajni mir i svakodnevno radimo da stvorimo uslove da naši građani žive bolje, ali svakako nećemo sedeti skrštenih ruku i dozvoliti da nam se ponovi Korićka jama - poručio je Banjac.

Pogledajte više