GRADIŠKA PRIMER DOBRE PRAKSE: Jujić pohvalila Gradsku upravu, zaposlene i gradonačelnika

S. M.

27. 07. 2021. u 17:14

MINISTAR uprave i lokalne samouprave RS Senka Jujić pohvalila je danas Gradsku upravu Gradiška kada je reč o unosu podataka u centralnu bazu drugog primerka matičnih knjiga.

Foto: SRNA

Ona je rekla novinarima da je Gradiška jedna od jedinica lokalne samouprave koja je za primer mnogima u Republici Srpskoj po svom radu i kada je reč o zaposlenima i gradonačelniku.

- U poslednjih godinu dana za 36 odsto povećana je verifikacija u centralnu bazu, istakla je Jujićeva i naglasila da će matičari u četvrtak, 29. jula, prisustvovati onlajn obuci u okviru projekta “E-bebe", odnosno elektronska prijava novorođenčeta - Jujićeva je pojasnila da će roditelji prvi rodni list, uverenje o državljanstvu i zdravstvenu knjižicu novorođenčeta ubuduće dobijati na kućnu adresu.

Ona je rekla da je današnju posetu iskoristila da podrži masovnu vakcinaciju u Republici Srpskoj i Gradišci, gde je posetila vakcinalni punkt u Kulturnom centru.

- Pozivam sve građane da se vakcinišu i na taj način dokažu da brinu o svome zdravlju i zdravlju drugih - istakla je Jujićeva i dodala da je trenutna epidemiološka situacija u Srpskoj stabilna, ali da se ne zna šta donosi jesen i zbog toga je jako važno da se vakciniše što veći broj građana.

Poziv za vakcinaciju građana protiv virusa krona uputio je i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

- Pozivam sve građane da dođu na vakcinaciju i budu odgovorni i prema sebi i prema drugima - rekao je Adžić i dodao da Dom zdravlja Gradiška raspolaže dovoljnim dozama vakcina.

Adžić je naglasio da se mora biti spremno za nove izazove i talase radi očuvanja zdravlja i privredne aktivnosti, što je osnov za napredak, kako Gradiške tako i cele Republike Srpske.

On je iskazao zadovoljstvo današnjom posjetom Jujićeve, tokom koje je dobio dodatne informacije kako unaprediti rad Gradske uprave.

- Naš cilj je da postanemo i elektronska uprava, čemu će, svakako, doprineti i projekat "E-bebe" - rekao je Adžić i dodao da će se Gradiška aktivno uključiti u taj projekat, kao i sve druge koji dolaze sa nivoa Vlade RS i imaju za cilj unapređenje rada Gradske uprave.

Pogledajte više