DETALJI HAOSA NA BANJALUČKOJ SVADBI: Momku zabijen nož u oko - krvavi obračun među gostima

S. MIŠLjENOVIĆ

26. 07. 2021. u 09:52

ONO što je trebalo da bude najlešpi praznik za jedan par mladenaca iz Banjaluke pretvorilo se, nažalost, u katastrofu.

Foto: Fejsbuk/Depositphotos

Naime, na veselju u banjalučkom naselju Motike u salonu "Delfina" u subotu oko 21 čas došlo je do tuče između gostiju u kojoj je Siniša Blagojević (31) uboden nožem u oko, potvrđeno je "Novostima" iz više izvora.

Inače, Blagojević je pripadnik Oružanih snaga BiH. Policija je u nedelju u sklopu istrage oko tuče na svadbi uhapsila Dragana Gajića za koga se sumnja da se može dovesti u vezu sa događajem u svadbenom salonu gde je Blagojević dobio tešku povredu. Pored uhapšenog Gajića, policija traga za još tri osobe, a to su Aleksandar i Anđelo Miletić i Strahinja Arambašić.

Iz banjalučke policije zvanično saopštavaju da je uhapšen D. G., a traga se za A. M., A. M. i S. A.

- Povređeno lice je zbrinuto u UKC RS. Policiji je prijavljeno da su u prostorijama svadbenog salona u banjalučkom naselju Motike jednom licu nanete povrede nožem. O svemu je obavešten dežurni tužilac OJT Banjaluka koji se izjasnio da je reč o krivičnom delu teška telesna povreda - kažu iz policije.

Vukašin Kondić, dežurni tužilac OJT Banjaluka, kaže da je tokom svadbenog veselja došlo do sukoba gostiju sa svadbe.

- Jedan muškarac je zadobio teže povrede i ovo delo će najverovatnije biti kvalifikovano kao teška telesna povreda. Druge okolnosti se još utvrđuju - objašnjava je Kondić.

Iz svadbenog salona "Delfina" kažu da su još u neverici šta se dogodilo.

- Svadba je bila manja, atmosfera odlična, mladenci srećni, sve je išlo kako treba. I onda negde oko 22 časa došlo je do gužve i samo smo čuli da je jedan momak navodno povređen nožem. Brzo su stigle Hitna pomoć i policija. Svadba je odmah prekinuta. Žao nam je što se sada salon spominje u negativnom kontekstu - kažu iz "Delfine".

ISTRAGA Policija na terenu, Foto: Glassrpske

Prema nezvaničnim informacijama, postoje dve verzije zašto je došlo do sukoba gostiju na svadbi. Prema jednoj verziji, sukobili su se porodica i prijatelji mladoženje sa jedne strane, i porodica i prijatelji mlade, sa druge strane. U tuči je Blagojević uboden nožem u oko. Prema drugoj, došlo je do tuče jer se grupa momaka posvađala oko naručivanja muzike i tu je navodno kum sa svadbe povredio Blagojevića nožem.

Iz UKC RS su izjavili da je u subotu dovezen pacijent S. B. i hospitalizovan u Klinici za neurohirurgiju. Prema rečima načelnice te klinike prof. dr Vesne Ivanišević, pacijent je zadobio povredu glave i oka.

- Obavljene su sve neophodne dijagnostičke i terapijske procedure, a pacijent je za sada stabilnog zdravstvenog stanja - istakla je kratko dr Ivanišević, ne iznoseći detalje povrede.

PRETI KAZNA DO OSAM GODINA

PREMA Krivičnom zakoniku, kazna zatvora za krivično delo teška telesna povreda je od jedne do pet godina zatvora. Ukoliko se radi o povredi opasnoj po život i zbog koje je izazvan invaliditet, onda je kazna od dve do osam godina robije.

Pogledajte više