TUČA ZBOG PRIJAVE POLICIJI? Vozač Narodne skupštine Republike Srpske dobija otkaz zbog nasilničkog ponašanja

O. MATAVULj

12. 07. 2021. u 07:26

DRAGAN Marjanović (23) iz Gradiške, vozač potpredsednika Narodne skupštine Republike Srpske Denisa Šulića, pod istragom je policije zbog sumnje da zajedno s Vladom Racom (29) napao i pretukao sugrađanina Sašu Grujičića (25).

Foto NS RS

U pojedinim medijima se pojavila informacija da su nasilnici "gepekovali" žrtvu, strpavši je u službeno vozilo NS RS, što je demantovala PU Gradiška.

Zbog celog slučaja na "Fejsbuku" se oglasio i potpredsednik NS RS Denis Šulić navodeći da je, čim je saznao za incident, zatražio od generalnog sekretara NS RS da vozaču prekine ugovor o radu na šta, kako tvrdi, ima pravo.

- Neprihvatljivo, nedopustivo i neoprostivo je da se bilo koji zaposleni bilo koje institucije dovodi u vezu sa bilo kakvim nasiljem - napisao je Šulić na "Fejsbuku", demantujući da je u incidentu korišćen službeni automobil NS RS.

Dodao je da ne zna šta je uradio Dragan Marjanović, ali ne sumnja da će to utvrditi nadležni organi, istovremeno tražeći da se vozač najstrože kazni ukoliko je učinio bilo šta loše.

- Obraz se gubi samo jednom u životu, a ja neću dozvoliti da svoj obraz izgubim zbog nečijeg ponašanja. Na to me obavezuje kućno vaspitanje - istakao je Šulić.

Ceo incident, o kome bruji Gradiška, odigrao se 9. jula. Svemu je navodno prethodila svađa na keju tokom koje su Marjanović i Raca fizički nasrnuli na Grujičića. Nešto kasnije su se "prepali" da će ih on zbog toga prijaviti policiji, pa su ga tražili po gradu. Pronašli su ga na benzinskoj pumpi "Nestro petrol", gde su ga ponovo napali.

- Pokušavali su ga ubediti da ih ne prijavljuje policiji. Zato su želeli da ga odvezu kući i oštećeni je dobrovoljno ušao u Marjanovićev "audi" i nije se radilo o gepekovanju - kaže izvor blizak istrazi.

ISTRAGA Denis Šulić, Foto Fejsbuk

Pojašnjava da je tokom vožnje ponovo došlo do svađe, pa su se zaustavili u Lijevčanskoj ulici gde su Marjanović i Raca ponovo zadali nekoliko udaraca Grujičiću. Nakon što su nasilnici pobegli, Grujičić je kamenicama oštetio automobile "ford" i "zastava", koji su bili parkirani u blizini. Nakon toga Grujičić je prijavio napad, pa su Marjanović i Raca privedeni zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje. U policiji navode da će i Grujičić dobiti prijavu za oštećene tuđe stvari zbog razbijanja šoferšajbni na dva vozila.

- O svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se osumnjičeni ispitaju i da se dostavi izveštaj o počinjenim krivičnim delima - rekla je portparol PU Gradiška Vesna Vučić.
 

 Dragan Marjanović, Foto Fejsbuk

NANETE LAKE POVREDE

NAKON napada Saši Grujičiću je ukazana lekarska pomoć u Domu zdravlja u Gradiški, gde je konstatovano da je zadobio lakše telesne povrede. U policiji navode i da je tokom kriminalističke obrade utvrđeno da je on bio pod dejstvom alkohola, dok Marjanović i Raca nisu bili pijani.

Pogledajte više