DNS OŽIVEO U MODRIČI: Sledeće godine bićemo deo promena na bolje u Republici Srpskoj (FOTO)

V. BLAGOJEVIĆ

10. 07. 2021. u 18:44

DEMOKRATSKOM narodnom savezu je bilo potrebno manje od šest meseci da se vrati na velika vrata na poličiku scenu u Modriči.

Foto: V. Blagojević

Iako je Siniša Nikić 9. decembra prošle godine opštnski odbor DNS preveo u novu partiju, Nenad Nešić nije odustajao od DNS u Modriči, pa je sa nekoliko saradnika ponovo formirao organe ove partije. Na novoj izbornoj sednci Skupštine izabrani su novi organi stranke, a za predsednika je izabran Simeun Pantić.

Nešić se osvrnuo i na ponašanje nekadašenjeg partijskog saradnika Siniše Nikića.

- Muči me srpsko nejedinstvo i to moramo prevazići. Naša budućnost je jedinstvna Republika Srpska, bez podele na istočni i zapadni deo. Zato će ova partija nakon opštih izbora 2022. godine činiti okosnicu promena i deo nove vlasti u Republici Srpskoj. Tada ćemo sa našim koalicionim parterima preuzeti punu odgovornost za razvoj Srpske i njenog statusa u BiH i regionu – rekao je Nešić.

Nešić je pojasnio da pet odbornika koji su dobili glasove naroda u Modriči kao čanovi DNS u opštinskoj Skupštin Modriče ne mogu biti ništa drugo osim nezavisni odbrnici i u skladu sa Izbornim zakonom ne mogu da se predstavljaju kao članovi NPS, koja nije ni postojala kad su oni izabrani.

Na izbornoj skupštini DNS-a u Modriči rečeno je da ova partija ima svoje odbornike u 60 opština Republike Srpske. Modriča zbog preletača u ovom trenutku u vlasti nema odbornika DNS–a, ali novo rukovodstvo ove stranke je spremno da pomogne i podrži sve razvojne planove vlasti u Modriči. 

- Prihvatio sam se dužnosti predsednika DNS-a jer se moji politički stavovi poklapaju sa programom novog i reformisanog DNS-a. Dosta nam je priča o ratovima, došlo je vreme da se borimo za budućnost i da razvijamo Republiku Srpsku ali i BiH. Modriča je stagnirala poslednjih godina, sva državna preduzeća su dovedena do kolapsa. Moja želja je da pomognem novoj vlasti u Modriči i da pokrenemo privredu i zapošljavnje, da zaustavimo iseljavanje - rekao je Simeun Pantić, novi predsednik DNS-a u Modriči.

Pogledajte više