OŠTETIO DOM ZA 842.000 KM?! Radenko Reljić, načelnik Kozarske Dubice, osumnjičen za zloupotrebu položaja

O. MATAVULj

08. 07. 2021. u 06:08

RADENKO Reljić, načelnik Opštine Kozarska Dubica, saslušan je juče u Upravi kriminalističke policije MUP RS u svojstu osumnjičenog zbog malverzacija u vreme dok je obavljao dužnost direktora Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici.

Foto O. Matavulj

Kako je potvrđeno u MUP RS, protiv Reljića je juče dostavljen izveštaj prijedorskom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja kojim je Dom zdravlja oštećen za 842.000 KM.

- Lice se sumnjiči da je obavljajući funkciju direktora Doma zdravlja "Kozma i Damjan" u Kozarskoj Dubici u vremenskom periodu od 2013. do 2016. godine iskoristio svoj položaj i ovlašćenja, te tako pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 842,733, za koliko je oštećen Dom zdravlja - rekla je portparolka MUP RS Mirna Miljanović.

Dobro upućeni izvor tvrdi da je Reljić pod lupom istražitelja zbog veoma raskošnog i nenamenskog trošenja novca Doma zdravlja u privatne svrhe.

- Postoje saznanja da je Reljić u više navrata, kao direktor Doma zdravlja koristio "biznis karticu" te ustanove u privatne svrhe. Radilo se o plaćanju raznih troškova u inostranstvu, odnosno Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj - kažu upućeni izvori.

Iz bankovnih izvoda vidljivo je da je karticom Doma zdravlja u Hrvatskoj kupovao skupoceni mobilni telefon samsung galaxy S7 edge i virtualne VR naočare koji su plaćeni oko 3.600 KM. Karticom je plaćan kompletan servis automobila u Zagrebu, kao i kupovina četiri felne za BMV...

Reljić će istražiteljima morati da pojasni i mnogobrojne druge troškove koji se smatraju sumnjivim, a oni proveravaju i novčane uplate za participacije.

Radenko Reljić je na čelu Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici bio punih 12 godina, a u oktobru 2016. godine je izabran za načelnika opštine.

ISKLjUČEN IZ SNSD

RADENKO Reljić je pre dva dana isključen iz SNSD jednoglasnom odlukom koja je doneta na proširenom sastanku opštinskog odbora te stranke. Njegovu smenu tražio je odbornik Rodoljub Topić, koji je Reljića javno optuživao za nenamensko trošenje sredstava, koje je Opština dobila od Srbije, tvrdeći da u svemu ima materijala i za policiju.

Pogledajte više