„MODRIČU MORAMO JAČATI EKONOMSKI“: Skromno obeležen Dan opštine

V. B.

28. 06. 2021. u 15:50

ZBOG mera zaštite od virusa korona rukovdstvo opštine odlučilo je da se i ove godine skormno obeleži Vidovdan - Dan opštine Modriča.

Foto: V. B.

Održano je nekoliko manifestacija čije održavnje nije ugržavalo zdravlje ljudi. Kao prošle ni ove godine nije održana svečane sednica Skupštine opštine. Održan je poetski čas čiji sadržaj je govorio o istorijskom značaju Vidovdana za Srpski narod. Sveštenici Srpske pravoslavne crkve služili su pomen i parastos za 507 modričana koji su život dali za slobodu Modriče ali i za sve srpske junake od Kosova do današnjih dana.
-Modriča je danas punija života, veselija i radosnija a na nama, rukovodstvu opštine  je obaveza da to očuvamo i da radimo svakim danom ono što je u našoj nadeležnosti, da Modriču jačamo ekonomski i privredno i da zajendo sačuvamo slobodu Republike Srpske – rekoa je Jovica Radulović, načelnik opštine Modriča.

Povodom Dana opštine svečano je predata na upotrebu gradska česma sa pitkom vodom u gradskom parku koja je bila želja građana, započeti su radovi na izgradnji zatvorenog bazena, pokušava se aktivirati projekat izgradnjnj nasipa u naselju Dobor,  a u pripremi je još nekoliko projekata koji će doneti brže zapošljavanj.
-Učiniću sve i uložićemo nadljudske napore kao rukovodstvo opštine da sledeći Vidovdan dočekamo snažniji, jači i što je možda važnije od svega jedinstveniji. Samo jedinstveni i složni možemo dalje i napred u lepšu budućnost- zaključio je Radulović
Cveće na spomen obeležje podginulim u poslednjem Odbrambeno – otadžbinskog ratu položili su rukovodstvo opštine Modriča, delegacije više boračkih udruženja, javnih institucija i privrednih subjekata. Cveće je položeno i na spomenik žrtava Drugog svetskog rata i na spomen obilježje stradalim modriačnima na Solunskom frontu. 
Pogledajte više