SEĆANJE NA STRADALE: Vidovdan - simbol borbe za slobodu srpskog naroda, obeležava se i u Ugljeviku (FOTO)

V. M.

27. 06. 2021. u 21:17

VIDOVDANSKE svečanosti u opštini Ugljevik počele su održavanjem pomena poginulim srpskim junacima od Kosovskog boja do danas ispred centralnog spomen-obeležja.

Foto: V. Mitrić

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić poručio je da Vidovdan simbolizuje neprestanu borbu srpskog naroda za slobodu. Perić je čestitao krsnu slavu svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i izrazio svima njima zahvalnost koji su u proteklom odbrambenom ratu dali ogroman doprinos kako bi srpski narod opstao na ovim prostorima i Republici Srpskoj.

- Naša dužnost i obaveza da se sećamo svih junaka koji su dali živote za slobodu srpskog naroda, a i obaveza da sve činimo kako bi narod na ovim prostorima živeo u miru i u budućnosti živio u slobodi - rekao je Perić.

On je najavio dalju podršku opštine Ugljevik boračkim porodicama i naglasio da se iz lokalnog budžeta redovno daju prinadležnosti za njih.

Predsednik Odbora porodica poginulih boraca Ugljevika Savo Milošević podsetio je da je iz Ugljevika u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu poginuo 301 borac Vojske Republike Srpske a da je njih 648 ranjeno.

Vence su položile porodice poginulih boraca, predstavnici opštine Ugljevik i organizacije  koje okupljaju boračku populaciju.

Vidovdanske svečanosti u Ugljeviku nastavljaju se liturgijom u hramu Svete Petke Paraskve, a a onda je svečano otvoranje Sajma narodnih rukotvorina koji se održava na platou Centra za kulturu "Filip Višnjić.

Pogledajte više