DALI KRV 300 PUTA! Humana i jedinstvena porodica Simić iz majevičkog mesta Tobut

B. Milošević

26. 06. 2021. u 07:12

U PORODICI Simić iz majevičkog mesta Tobut kod Lopara, poznatoj po humanosti, Svetski dan dobrovoljnnih davalaca krvi obeležili su na svoj način.

Foto B. Milošević

Jovica Simić (65), njegova supruga Bosiljka (64), sinovi Dragan (43) i Goran (40) do sada su darovali krv, dragocenu tečnost koja spasava život više od 300 puta, i po tome su jedinstveni u regionu.

Jovica, penzionisani vozač, koji je radni vek proveo u Ljubljani i na Ugljevičkom rudniku, kaže da je za protekle 44 godine dao krv oko 130 puta, o čemu svedoče brojna priznanja plakete i medalje, ali i usmene priče Majevičana o humanosti porodice Simić i njihovoj spremnosti da uvek pomognu.

- Jednom prilikom, mislim da je bila saobraćajka, a to je i televizija zabeležila, u jednoj prostoriji smo, istovremeno davali krv ja i moji sinovi Dragan i Goran. Prvi put sam dao krv tokom služenja vojnog roka u Kragujevcu 1976. godine, a onda gde god je trebalo širom bivše Jugoslavije - u Ljubljani, Tuzli, Loznici, više puta na VMA, Svilajncu, Koceljevi, Bijeljini, Šapcu - priseća se Jovica.

Njega su na tom humanom putu sledili i supruga Bosiljka i sinovi Goran i Dragan.

- Više od 40 puta sam darovala krv, a sinovi po 80 puta. Neka smo spasili samo jedan život, naša sreća je neizmerna - priča Bosiljka.

AKO ZATREBA UVEK SU TU

ZBOG godina starosti prestaje nam aktivno članstvo u DDK "Zdravlje", ali ako zatreba, za nečiji spas uvek smo tu.

- Raduje nas što će sinovi još dugo biti davaoci krvi i što ih to čini još boljim ljudima - poručuju humani ljudi Jovica i Bosiljka Simić iz Tobuta.

Pogledajte više