BIVŠI BORCI TRAŽE REŠENJE STATUSA: Načelnik Modriče upriličio prijem za predstavnike boračkih organizacija tog područja

V. B.

26. 06. 2021. u 06:00

POVODOM Vidovdana - Dana opštine Modriča, načelnik Modriče Jovica Radulović upriličio je prijem za predstavnike boračkih organizacija proisteklih iz poslednjeg odbrambeno- otadžbinskog rata i odlikovanih boraca VRS iz Modriče.

Foto V. B.

Na prijemu je zaključeno da se zajednički mora naći sistemsko rešenje za poboljšanje društvenog i materijalnog statusa svih demobilisanih boraca.

- Ovi dani oko Vidovdana vraćaju nas u najteže vreme kada je u našoj Modriči bilo ratno stanje. Ovi dani služe da se sećamo svih onih koji nisu danas sa nama, a koji su živote dali da bismo živeli u slobodnoj Republici Srpskoj - rekao je Radulović.

Borci u Modriči žive u teškoj situaciji, a 345 njih se prijavilo za socijalnu pomoć. Povodom Vidovdana, predstavnici Opštine posetili su 294 porodice poginulih boraca i RVI i uručili im skormne poklone.

Za slobodu i stvaranje Republike Srpske poginulo je 507 boraca iz Modriče. Za proteklih 25 godina od završetka rata oko 20 odsto demobilisanih boraca je umrlo, velikim delom zbog ratnih trauma.

Pogledajte više