NOVI DOM ZA SABORCA: U srbačkom selu Nova Ves počela gradnja još jedne kuće za bivšeg ratnika

O. NIKIČEVIĆ

10. 06. 2021. u 06:08

PREDSTAVNICI Boračke organizacije Srbac, Goran Plotan i Goran Trivunić, na kućište demobilisanog borca Vojske RS prve kategorije Drage Mirjanića iz Nove Vesi na poklon su dovezli kompletan građevinski materijal, vredan 5.000 maraka za gradnju nove kuće.

Foto O. N.

Porodica Mirjanić, o svom trošku, već je salila temelj za kuću, dimenzija sedam puta šest metara.

- Akcija za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija počela je u Srpcu nakon osnivanja Fonda solidarnosti pri Boračkoj organizaciji Srbac početkom 2000. godine nakon čega su mesni odbori na terenu predložili 22 saborca da im se pomogne u rešavanju stambenih problema - kaže predsednik BO Srbac Goran Plotan i dodaje da su već prve godine rada podignute dve nove i renovirano pet kuća u što je uloženo 14.900 maraka.

RADOVI Temelj za novu kuću Mirjanića, Foto O. N.

Plotan kaže da su podršku Fondu do sada pružili članovi BO Srbac putem članarine, Opština Srbac, predsednica RS, Ministarstvo finansija u Vladi RS, BORS i više donatorskih firmi, što ohrabruje Fond da sa akcijom nastavi i naredne godine, kada se planira zbrinjavanje još 22 stambeno ugrožena saborca.

- Živim sa ocem Slavkom u neuslovnoj kući koja je podignuta pre 40 godina. Ovo je za nas veliki događaj jer ćemo u novoj kući sa sigurnim krovom imati sobu, kuhinju sa nišom, kupatilo i ostavu. Računam da ću pre zime sa svojim prijateljima iz sela akcijama sagraditi kuću i to proslaviti sa svojim ratnim drugovima iz BO Srbac - kaže 52-godišnji Drago i dodaje da je ovo nezaboravna pažnja prema saborcima koji će dobiti pristojne uslove za stanovanje u poznim godinama.

U PLANU I SANACIJE

GORAN Plotan dodaje da je ove godine u planu da se izgrade tri nove i sanira devet stambenih objekata, čija je predračunska vrednost 19.900 maraka.

Pogledajte više