KAMERE JE SNIMILE KAKO UZIMA NOVAC? Bankarka iz Banjaluke prisvojila preko 21.000 evera

O. M.

08. 06. 2021. u 13:16

BANjALUČKA policija podnela je prijavu tužilaštvu protiv službenice jedne banke Radmile Mikavice (61) iz Banjaluke zbog sumnje da je iz blagajne banke prisvojila 42.793 maraka (21.883 evra).

Foto: Depositphotos

U policiji navode da se bankarka tereti da je počinila krivično delo pronevere kojom je banka oštećena za navedeni iznos.

- Prijavljena se sumnjiči da je u novembru 2020. godine, vršeći poslove bankara za finansijsko poslovanje u jednoj komercijalnoj banci, prisvojila novac u iznosu od 30.500 KM, koji je joj je bio poveren u radu - saopšteno je iz PU Banjaluka.

Pojašnjava se da je ova šalter službenica novac podigla i zadržala za sebe, dok je kroz aplikaciju bankarskog sistema isti iznos fiktivno prenela na zaduženje druge blagajne na kojoj je zaposlena njena koleginica. To je, prilikom kontrole, primećeno i sve je prijavljeno direktoru banke pa je pokrenuta istraga kojom se došlo do Mikavice.

- Ona se sumnjiči i da je u istom vremenskom periodu, van radnog vremena, iz dnevno-noćnog trezora, prisvojila priloženi pazar jednog privrednog društva u iznosu od 12.100 maraka. Na taj način banku je oštetila za ukupno 42.793 marke - navode u policiji.

Nezvanično saznajemo da su nadzorne kamere banke snimile Mikavicu kako prisvaja navedeni novac. Snimci su izuzeti i poslužiće kao dokaz u daljem postupku. Zasad nije poznato kakva je muka naterala službenicu banke da prisvoji novac s kojim je raspolagala.

Pogledajte više