MUKE STANOVNIKA MZ "LEDINCI" U BIJELJINI: Udaljeni kilometar i po od centra grada, a nemaju put - gradonačelnik obećao rešenje

V. Mitrić

05. 06. 2021. u 23:42

NEASFALTIRANE ulice, neregulisana elektro-mreža i snaevanje gradskom vodom, samo su neki od nerešenih infrastrukturnih problema koji muče stanovnike bijeljinskog novog naselja „Knez Ivo od Semberije“ u Mesnoj zajednici „Ledinci“.

Foto: V. Mitrić

- Problem je i neuređen put. Tu je rupa na rupi. Strašno! Kanalizacija, voda... Sve su to naši problemi. Veliki novac smo kroz razne dažbine dali kada smo pravili kuće, od 3,5 do 5 hiljada konvertibilnih maraka po domaćinstvu i plus renta na sve to! U početku nismo ni znali šta znači to plaćanje za gradsko uređenje zemljišta, a zapravo to je uvođenje rasvete, asfaltiranje. Međutim, šest godina živim ovde i ništa od toga još nije riješeno - kaže stanovnik ovog naselja Goran Marković.

Njegov komšija Siniša Arsenović naglasio je potrebu da ovo naselje, koje je od centra grada udaljeno samo 1600 metara, dobije neophodnu infrastrukturu.

- Više od dva kilometra puta je neasfaltirano. Nekoliko ulica nema rasvetu. Gradonačelnik je izrazio dobru volju da nam se izađe u susret i pomogne, tako da  očekujemo od nadležnih da rešimo ove probleme - poručio je Arsenović.

Foto: V. Mitrić

Gradonačelnik Ljubiša Petrović dogovorio je sa meštanima da Gradskoj upravi dostave dopis sa infrastrukturnim prioritetima, da bi se što pre krenulo u njihovu realizaciju.

- Iako je skupštinska većina amandmanima na budžet umanjila 600.000 konvertibilnih maraka  za unapređenje komunalne infrastrukture, potrudićemo se da ovi ljudi već u ovoj godini dobiju asfaltirane ulice i javnu rasvetu, kao i bolju uslugu u vezi sa sakupljanjem komunalnog otpada - istakao je Petrović.

On je dodao da je neophodno da se sugrađanima  novac kojim su platili naknade i rente, vrati na ovaj način.

- Najbitnije je da se držimo dogovora sa sugrađanima. Ako je to 100 metara asfalta, neka toliko bude i urađeno. Hoćemo da gradimo poverenje, a ne da se slatkorjčivo ispričamo i da se posle toga ništa ne uradi. Želim da mi iz Gradske uprave ovde dolazimo sa obrazom  više puta godišnje i da iza nas ostanu rezultati - poručio je Petrović.

Pogledajte više