UHAPŠEN ŠUMOKRADICA KOD BRODA: Upaljenom motorkom nasrnuo na policajce

N. ĐURIĆ

03. 06. 2021. u 15:33

POLICIJSKI službenici Policijske uprave Doboj uhapsili su šumokradicu Bojana Lazića (32) iz Broda, koji se drznuo da, uz psovke i pretnje, nasrne na policajce upaljenom motornom pilom.

Foto: N. Đ.

Istovremeno, policija traga za njegovim ocem Branom Lazićem (57), koji je iz šume pobegao u nepoznatom pravcu.

Kako „Novosti“ saznaju, incident se odigrao u sredu u zaseoku šume Barice, brodske mesne zajednice Koraći. Zvuk motorke i seču u privatnoj šumi, policiji su prijavili meštani, koji kažu da su za njih Lazići po tome i svojoj bahatosti prava noćna mora, strah i trepet.

Iz policije navode da su odmah reagovali po prijavi „da nepoznata lica u privatnoj šumi na području opštine Brod vrše bespravnu seču šume“.

-Odmah po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Brod koji su na licu mesta zatekli lica inicijala B.L. i B.L., oba iz Broda, koja su uputila verbalne pretnje i pogrdne reči policijskim službenicima, a potom je B.L. sa upaljenom motornim pilom krenuo prema policijskim službenicima - saopštili su danas iz Policijske uprave Doboj.

U nastaloj drami, kako saznajemo, Lazići su se obuzdali tek kada su policajci zapretili vatrenim oružjem. Međutim, oni su se „oglušili na sva naređenja policijskih službenika i udaljili se sa lica mesta“.

-Policijski službenici su sustigli i lišili su slobode lice inicijala B.L. dok se za drugim licem još uvijek traga - naveli su iz policije.

Lazići su se po gustom i nepristupačnom šumskom predelu, ne obazirući se na šumske i putne prepreke, dali u beg na traktoru. U pomoć je pozvana i žandarmerija, čiji su pripadnici na oko dva kilometra od mesta incidenta uspeli da uhvate i uhapse mlađeg Lazića, a za njegovim ocem, koji je nestao u nepoznatom pravcu, se intezivno traga.

-Slobode je lišen B. L. iz Broda, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ i krivično delo krađa - potvrdila nam je portparolka PU Doboj, Dragana Kerkez.
 

NA NOGAMA I ŽANDARMERIJA

U POTRAZI za starijim Lazićem B. L. na nogama su policijski službenici PS Brod, Sektora kriminalističke policije i Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj, sanaju „Novosti“.
Istovremeno, u toku je i uviđaj a sa mesta incidenta, kako dokazi, uzeti su sekira i motorna pila.

Pogledajte više