NOVI DOM ZA STOJKOVIĆE: Stiže pomoć četvoročlanoj porodici iz Sitneša kod Srpca

O. Nikičević

31. 05. 2021. u 07:15

LEPENIČKA pravoslavna parohija, koja pokriva pet podmotajičkih sela, pokrenula je pre mesec dana humanitarnu akciju pod nazivom "Novi dom za novi početak", čiji je cilj izgradnja kuće za porodicu parohijana Dragana Stojkovića iz Sitneša.

Foto: O. N.

- Radi se o četvoročlanoj porodici u kojoj je Dragan nezaposleno lice, supruga Nada radi u srbačkoj firmi "Dijana tekstil", a ćerke Suzana i Katarina pohađaju osnovnu školu. Kada kuća bude gotova u nju će se useliti još dva člana, Draganov otac Radovan i majka Zora, čija je stara trošna kuća, kao i Radovanova, puna vlage i neuslovna za stanovanje - kaže sveštenik Nenad Đurić.

Sveštenik Đurić kaže da se akcija dobro odvija, izliven je temelj za novi dom i počelo je zidanje prizemlja na radost članova porodice, posebno Draganovih ćerki, koje jedva čekaju da dobiju svoju sobu i kupatilo.

Foto: O. N.

Porodica Stojković iz Srpca

- Zahvalan sam svim ljudima dobre volje koji dobrovoljno učestvuju u radnim akcijama, kao i humanim donatorima, koji prilažu novac ili građevinski materijal i tako podržavaju slogu, zajedništvo i milosrđe prema sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija - kaže sveštenik Đurić.

POMOĆ BIVŠIM BORCIMA

SVEŠTENIK Nenad Đurić ističe da su pre ove, putem Fonda solidarnosti pri Boračkoj organizaciji Srbac, na njegovoj parohiji sagrađene još tri kuće za porodice bivših boraca.

Pogledajte više