SUPRUGU UBO NOŽEM U STOMAK: Osuđen na četiri godine zatvora

O.M. 27. 05. 2021. u 09:00

VRHOVNI sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Đorđu Neškovića (57) iz Boljanića na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva supruge Todore, koju je nožem ubo u stomak.

Depositphotos

Presuda je izrečena nakon što je sudsko veće odbilo žalbe tužilaštva i odbrane kao neosnovane i potvrdio prvostepenu presudu koju je izrekao Okružni sud u Doboju.

Za pokušaj ubistva Nešković je osuđen na tri godine i sedam meseci zatvora, dok mu je za neovlašteno držanje vatrenog oružja izrečena kazna od šest meseci zatvora. Kazne su objedinjene u jedinstvenu od četiri godine.

U presudi se navodi da je Đorđo 9. septembra 2019. godine došao do štale koju koristi njegova supruga. Nakon kraće prepirke suprugu je ubo u stomak čakijom na preklapanje, čija je oštrica dugačka 13 cm. U presudi se navodi da je zločin počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti usled pijanstva s koncentracijom od 1,65 promila alkohola u krvi.

Nakon hapšenja policija je pretresla njegovu imovinu i pronašla vojnu pušku M-48, čije je držanje građanima zabranjeno. U izrečenu kaznu optuženom je uračunato vreme provedeno u pritvoru od 9. septembra 2019.

Pogledajte više