ODMAH PUSTITI NA SLOBODU VUKANOVIĆA: Oštre reakcije stranaka iz Srpske na hapšenje narodnog poslanika u Trebinju

S. M. 24. 05. 2021. u 12:23

NAKON što je narodni poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović jutros uhapšen u Trebinju,stigle su oštre reakcije iz partija Srpske koje traže da se Vukanović odmah pusti na slobodu.

Foto Novosti

Predsednik DNS Nenad Nešić je naglasio kako je Nebojša Vukanović jedan od retkih političara koji nije prodao poverenje koje mu je dao narod u ovom bh entitetu.

- Nebojša Vukanović je jedan od sve ređih poštenijih predstavnika naroda u Narodnoj Skupštini RS i nije prodao narodno poverenje da bi zaslužio titulu papka - rekao je Nešić i dodao:

- Ako policija i nadležni organi nisu našli za shodno ili se plaše da procesuiraju trgovce narodnom voljom i stanu na put političkoj korupciji onda će narod Srpske sa svojom opozicijom svaki minut koji Nebojša Vukanović provede u pritvoru smatrati pritiskom odlazeće vlasti.

Nešić je istakao kako su promene u ovom entitetu neophodne.

- Promene su neophodne, promene su neminovne. Prestanite da prkoseći toj činjenici od Srba i RS pravite nešto na šta narod ne pristaje. Mi smo jedan od najstarijih državotvornih naroda u Evropi i politika mora i biće demokratska, zaključio je predsednik DNS Nenad Nešić.

PDP je oštro protestvovao zbog današnjeg hapšenja narodnog poslanika Nebojše Vukanovića.

-Sloboda govora još jednom jednom je pala na ispitu, jer tako želi režim u Srpskoj, pod čijom je apsolutnom kontrolom, nažalost i policija, koja hitno reaguje čak i na kritke prema pripadnicima vlasti.U isto vrijeme lopovi im kolo vode, kriminalci bez zastoja obavljaju prljave poslove, ali se brani drugačije mišljenje i kritika korupcije koja je izjela naše društvo, saopštili su iz PDP.

Takođe ističu da SNSD vlast ne želi opoziciju, Vukanovića i sve druge koji su bore da bolje društvo, protiv kriminala i korupcije, kojima nažalost služe i pojedinci u čijem je opisu posla suzbijanje takvih pojava.

- Tražimo od policije u Trebinju da odmah pusti na slobodu Vukanovića, kojeg sigurni smo, ni ovo privođenje neće sprečiti da ukazuje na negativne pojave u društvu, a opoziciju da se zalaže za istinu, pravdu i pravo da se svakom sudi po zasluzi, bio uz vlast ili opozciju.

Pogledajte više