ZAPEČEN SPANAĆ SA SIROM: Jednostavno, zdravo i ukusno jelo
Milena Tomasevic
25. 12. 2025. u 21:31
Zapečen spanać sa sirom je praktično jelo koje spaja hranljivost povrća i punoću ukusa sira. Bez kora i komplikovane pripreme, ova tepsija je savršen izbor za sve koji žele nešto domaće, toplo i zasitno, a pritom lagano za stomak.
FOTO: Novosti
Sastojci
- 400–500 gr svežeg spanaća
- 2 jajeta
- 2 čena belog luka
- 150 g belog sira (feta ili domaći)
- 100 g svežeg sira
- 3–4 kašike glatkog brašna
- 1 čaša mleka (200 ml)
- 2–3 kašike maslinovog ulja
- biber po ukusu
- origano (po želji)
- prstohvat soli (po potrebi)
Priprema:
Spanać dobro operite, krupno iseckajte i kratko propržite na maslinovom ulju sa sitno seckanim belim lukom, samo dok ne splasne. U većoj činiji umutite jaja, dodajte mleko, brašno, izmrvljeni beli sir, biber i origano. Umešajte proprženi spanać i lagano izjednačite smesu. Sipajte u nauljenu tepsiju i odozgo ravnomerno rasporedite sveži sir. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta, dok površina ne porumeni. Ostavite da se kratko prohladi, pa poslužite.
Uživajte!
Pogledajte više