KINDER OBLANDA: Recept za neodoljivu poslasticu - Meko, hrskavo i čokoladno!
MEKO, kremasto, hrskavo i čokoladno — sve u jednom zalogaju! Savršene su za slavu, prazničnu trpezu ili kao slatki zalogaj uz kafu, jer spajaju aromu kinder čokolade sa domaćim šmekom.
FOTO: Novosti
Sastojci
Za kolač:
- 2 lista oblandi
- Za beli fil:
- 150 ml vode
- 300 gr šećera
- 250 gr margarina
- 400 gr zamene za mleko u prahu
Za braon (čokoladni) fil:
- 200 gr margarina
- 100 gr šećera
- 6 kašika meda
- 200 gr tamne čokolade za kuvanje
- 250 gr Čar na dar flipsa (ili drugog hrskavog pufsa)
Priprema
Prvo pripremite beli fil:
Sstavite vodu i šećer da provre i kuvajte par minuta. Dodajte margarin, a kada se otopi, umešajte zamenu za mleko u prahu. Dobro izmešajte da smesa bude glatka. Polovinom fila premažite jednu oblandu, drugom polovinom drugu, pa ostavite da se stegnu.
Čokoladni fil:
U šerpu stavite čokoladu, šećer, margarin i med. Kada se sve otopi i sjedini, dodajte flips ili čar na dar i mešajte da se ravnomerno obloži čokoladom. Nakon desetak minuta hlađenja, nanesite fil na oblandu sa belim filom, izravnajte i preklopite drugom oblandom (belim filom nadole). Lagano pritisnite da se slojevi slepe.
Prekrijte daskom i stavite neki teži predmet da se oblande ravnomerno spoje. Kada se ohladi prebacite u frižider. Sutradan isecite na štanglice i uživajte u savršenoj kombinaciji ukusa!
Prijatno!