PLAZMA MAK TORTICA: Recept za ljubitelje dobrog zalogaja
Kombinacija neodoljive Plazme, kremastih slojeva i savršene doze čokolade čini ovu tortu pravim hitom za sve prilike. Bez pečenja, bez muke – samo uživanje! Pripremite se da osvojite sva nepca!
FOTO: Novosti
Plazma mak tortica
Fil
- 200 gr mlevenog maka
- 150 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 kašike griza
- 600 ml mleka
- 150 gr putera
- 350 gr mlevene plazme
Ganaš
- 100 gr mlečne čokolade
- 50 ml slatke pavlake
- 100 gr bele čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema
1. Za fil stavite u šerpicu mak, šećer, vanilin, griz i mleko. Povremeno mešajte i kada se smesa zgusne (nakon 10 ak minuta), dodajte puter u vruću smesu i mešajte dok se ne rastopi.
2. U smesu zatim dodajte mlevenu plazmu, nju takođe umešajte. Dobijenu smesu utapkajte u kalup prečnika 22 cm i odložite u frižider.
3. Onda napravite ganaš, za njega zagrejte slatku pavlaku, vrelu je prelijte preko mlečne čokolade i ostavite da odstoji par minuta. Dobro promešajte i prelijte preko pola torte. Isto uradite sa belom čokoladom i preostalom slatkom pavlakom.
4. Tortu ponovo odložite u frižider, čim se ganaš stegne, spremna je za jelo.
Prijatno!