PEČENE BRESKVE: Pravi letnji osvježavajući desert
DO zanosnog ukusa stiže se brzo.
Foto: Jutjub/Printskrin/Food Guru
Da kuća miriše na voćnjak.
Sastojci:
- breskve, velike, 4 komada
- maslac, 40 g
- badem, sirovi, 100 g
- suvo grožđe, 2 kašike
- čokolada za kuvanje, 40 g
- šećer, 4 kašike
- belo vino, 100 ml
- šlag, 1 kesica
- šećer u prah,u za posipanje
Priprema:
Bademe poparite, oljuštite i iseckajte što sitnije. Breskve oljuštite, presecite ih napola, izvadite košticu, pa ih još malo izdubite kašičicom.
Čokoladu sitno izrendajte i pomešajte sa bademom. Maslac umutite sa dve kašike šećera, dodajte čokoladu, bademe i oceđeno suvo grožđe, koje ste prethodno natapali u vinu. Foto: Jutjub/Printskrin/Food Guru
Dobro izmešajte rukama i napravite osam kuglica. Vatrostalnu posudu podmažite, pospite šećerom u prahu, pa poređajte breskve.
U sredinu svake breskve stavite pripremljene kuglice, pospite preostalim šećerom i sa malo mlevenih badema i zalijte vinom.
Pecite 35 minuta na 180 stepeni, a potom ohladite.
Poslužite sa umućenim šlagom.
Prijatno!
(StvarUkusa)