SAMO TRI SASTOJKA: Za najfinije puslice
Новости онлајн
04. 08. 2025. u 10:54
TOLIKO jednostavna i toliko slavna, puslica je fini slatki zalogaj koji se divno slaže sa kremovima i sladoledom.
Foto: Jutjub/Printskrin/ Recepttura
Poslužite ih uz sladoled ili seckano voće.
Sastojci:
* belanca, 4
* šećer, 200 g
* so, prstohvat
Priprema:
Umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne dobijete čvrst sneg, zatim postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite dok ne postane sjajno.
Kašikom vadite puslice na papir za pečenje i pecite, tj. sušite puslice na 100 stepeni oko 90 do 120 minuta. Naravno, biće lepše ako smesu stavite u dresir kesu sa zvezdastim nastavkom.
Od veličine puslica zavisiće i vreme pečenja, pa proveravajte rernu ako su puslice male.
Prijatno!
(Super recepti/Žena)
Pogledajte više