KREMAST I SOČAN, ZA SVE PRILIKE: Lažni čizkejk
BRZINSKI desert koji se topi u ustima, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Foto: Jutjub/Printskrin/ Preppy Kitchen
Desert koji imitira tradicionalni čizkejk, ali se pravi brže i lakše, često bez pečenja.
Potrebno je:
Za podlogu:
* 200 g mekanih urmi bez koštica
* 120 g oraha
Za preliv:
* 250 g indijskih oraščića
* 150 ml kokosovog mleka
* 80 ml rastopljenog kokosovog ulja
* 1 limun
Priprema:
Orahe usitnite u blenderu da dobijete prah.
Onda izblendajte urme bez koštica dok ne dobijete pastu.
Pomešajte orahe sa urmom pa sve izblendajte.Stavite u kalup pa u frižider na hlađenje.
Potopite indijske oraščiće sat vremena u vrućoj vodi.
Zatim ocedite vodu i izblendajte zajedno s rastopljenim kokosovim uljem, mlekom, sokom jednog isceđenog limuna i javorovim sirupom.
Preko podloge prelijte smesu pa dekorišite voćem.
Ostavite u frižideru četiri do šest sati da se lažni čizkejk stegne.
Prijatno!
(Trpeza)