PISTAĆ TIRAMISU TORTA: Moderna nota italijanske poslastice
Milena Tomasevic
31. 07. 2025. u 11:00
Klasični italijanski tiramisu dobija svežu, modernu notu uz bogati ukus pistaća. Krema od maskarpone sira, natopljene piškote i pistać pasta čine ovu tortu idealnom za ljubitelje finih, ali jednostavnih poslastica.
FOTO: Novosti
Pistać tiramisu torta
-2 reda piškota oko 20 komada
-malo mleka za umakanje
-1 kašika pistać krema
Fil
-500 gr maskarpone sira
-200 ml slatke pavlake
-190 gr pistać krema
Za fil umutite maskarpone sir, dodajte slatku pavlaku pa povežete mikserom i na kraju krem od pistaća koji ste malo otopili.
Povežete smesu i mažete je preko prvog i drugog reda piškota.
Koristite kalup od 20 cm.
Za preliv možete dodati još 50 grama pistać krema i malo seckanih neslanih pistaća.
Prijatno!
Pogledajte više