IDE ODLIČNO UZ NES KAFU: Vanila panakota
No, i ako ne volite nse kafu ili bilo koju drugu vrstu kafe sigurni smo da ćete uživati u ukusu ovog deserta.
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 500 ml pavlake
- 100 ml mleka
- kesica vanila burbon štapića
- 2 listića želatina
- 2 kašike šećera
- 100 g bele čokolade
- listići sveže nane
Za žele:
- 250 g malina
- 1 kašika šećera
Lagano zagrejte pavlaku i mleko sa šećerom. Skinite sa vatre i dodajte, prethodno u vodi potopljen, želatin. Promešajte, dodajte čokoladu, pa nastavite sa mešanjem sve dok se ona ne rastopi. Rasporedite u odgovarajuće čaše deo smese i stavite u frižider. Pomešajte maline sa šećerom i kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte želatin, prethodno potopljen u 50 ml hladne vode. Promešajte i ostavite da se ohladi. Izvadite čaše iz frižidera pa preko smese rasporedite žele od maline. Ponovo vratite u frižider bar na pola sata, odnosno dok se krem potpuno ne zgusne. Ukrasite malinama i listićima sveže nane.