MIRISNE I UKUSNE: Recept za vinske breskve
Bojana Jovanović
15. 07. 2025. u 14:00
Kolač koji vas ostavlja bez daha, ali ne i bez uzdaha, i to onog od zadovoljstva!
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 1/2 kg kora za pitu
- 300 g bresaka
- 100 g šećera
- 100 g bele čokolade
- 200 ml crnog vina
- kesica cimeta
- 200 g margarina
- 30 ml mleka
- šećer u prahu za posipanje
Breskve iseckajte pa ih stavite u vino u koje ste prethodno umešali šećer i cimet. Kuvajte 10 minuta, zatim dodajte čokoladu. Kada se čokolada istopi i smesa ujednači, sklonite sa ringle. U pleh složite prvu koru, pa je poprskajte istopljenim margarinom. Preko nje složite drugu i treću i ponovite postupak sa margarinom. Na treću koru nanesite fil, a potom i na sve ostale kore, sve dok se ne utroši sav krem. Završite sa dve kore, pa ih poprskajte mlekom. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni. Pre služenja, kada je pita već prohlađena, pospite je prah šećerom.
Pogledajte više