RECEPT: Vanila torta sa malinama i ananasom
Milena Tomasevic
15. 07. 2025. u 11:00
Vanila torta sa malinama i ananasom je lagan i osvežavajuć dezert koji spaja klasični ukus vanile sa voćnom svežinom. Idealna je za svečane prilike ili kao slatki završetak letnjeg ručka.
FOTO: Novosti
Vanila torta sa malinama i ananasom
Sastojci
- 1 pakovanje tvrdog keksa
- toplo mleko
- 300 gr mlevenog keksa
- 80 gr istopljenog putera
- 200 ml soka od ananasa (iz konzerve)
- 500 ml mleka
- 2 kesice eskimko sladoleda od vanile
- 3 kesice šlaga od vanile
- 80 gromekšalog putera
- 200 gr krem sira
- 100g istopljene bele čokolade
- 300 gr svežih malina
- 1 konzerva ananasa (iseckan i oceđen)
- rendana bela čokolada
Priprema
Mleveni keks, istopljen puter i sok od ananasa sjedinite miskerom. Tvrd keks potapajte u toplo mleko i poređajte po ivici kalupa, a onda dodajte i podlogu od keksa na dno.
Mleko, eskimko od vanile i šlag od vanile sjedinite mikserom dok ne postane kremasto, a onda dodajte omekšali puter, krem sir i istopljenu belu čokoladu i dobro sjedinite. Preko podloge od keksa stavite pola fila, zatim pola konzerve iscekanog ananasa i 150 gr malina, zatim ponovite to još jednom. Preko dodajte još malo rendane bele čokolade i ostavite da se dobro stegne, najbolje preko noći.
Uživajte!
Pogledajte više